Regeling van de Minister van Economische Zaken van 5 oktober 2017, nr. WJZ/17146410, tot wijziging van het subsidieplafond voor 2017 van de subsidie van de brede weersverzekering

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op artikel 3, derde lid, van de Kaderwet EZ-subsidies en artikel 2.3 van de Regeling Europese EZ-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In de tabel van artikel 3, tweede lid, van de Regeling openstelling EZ-subsidies 2017 wordt in de rij van titel 4.1 ‘€ 9.000.000’ vervangen door: € 11.200.000.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 5 oktober 2017

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

Naar aanleiding van de evaluatie van de subsidieregeling voor de Brede weersverzekering en bestuurlijk overleg met de land- en tuinbouwsector en de verzekeraars, is in overleg met de Europese Commissie door overheveling van middelen van pijler 1 naar pijler 2 van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid meer budget beschikbaar voor deze subsidieregeling.

Door dit gewijzigde openstellingsbesluit, waarmee het budget 2017 € 11,2 mln wordt, hoeft het subsidiepercentage dit jaar niet naar beneden bijgesteld te worden en ontvangen de deelnemers 65% subsidie op de premie die zij aan de verzekeraar verschuldigd zijn.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven