Bekendmaking wijziging Tracébesluit Blankenburgverbinding, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Op 3 oktober 2017 heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit Blankenburgverbinding (wijziging 2017) vastgesteld, dat voorziet in wijziging van het Tracébesluit Blankenburgverbinding dat is vastgesteld op 28 maart 2016. Het wijzigingsbesluit legt vast op welke wijze de gevolgen van stikstofdepositie op natuur – als gevolg van de Blankenburgverbinding – worden gecompenseerd. Voor het overige blijft het bepaalde in het Tracébesluit Blankenburgverbinding onverminderd van kracht. Van 11 oktober tot en met 22 november 2017 ligt het Tracébesluit Blankenburgverbinding (wijziging 2017) op verschillende locaties ter inzage en met ingang van 12 oktober 2017 kan daartegen beroep worden ingesteld.

Inhoud wijziging

In het Tracébesluit Blankenburgverbinding (wijziging 2017) is vastgelegd op welke wijze het effect van de stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden als gevolg van de Blankenburgverbinding project specifiek wordt gecompenseerd.

Met deze wijziging kan de Raad van State mogelijk eerder uitspraak doen over de ingediende beroepen op het Tracébesluit en is wachten op de beantwoording van de vragen over het Programma Aanpak Stikstof (PAS) door het Europese Hof van Justitie niet langer nodig. De komst van de nieuwe verbinding is van groot belang voor de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven en de regio.

In beroep gaan

Belanghebbenden kunnen van 12 oktober tot en met 22 november 2017 beroep instellen tegen het Tracébesluit Blankenburgverbinding (wijziging 2017) bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Of via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Indien een belanghebbende reeds beroep heeft ingesteld tegen het Tracébesluit Blankenburgverbinding, zoals vastgesteld op 28 maart 2016, dan bepaalt de wet (artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht) dat dat beroep mede betrekking heeft op het nieuwe besluit, tenzij daarbij onvoldoende belang bestaat. Dit betekent dat diegenen die beroep hebben ingesteld en ook bezwaren hebben tegen het Tracébesluit Blankenburgverbinding (wijziging 2017) niet opnieuw beroep hoeven in te stellen.

Op het Tracébesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Beroepschrift

Het beroepschrift dient ten minste de volgende onderdelen te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

  • de redenen (gronden) van beroep;

  • uw handtekening (het beroepschrift moet ondertekend zijn);

  • de vermelding dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is;

  • zo mogelijk ook een kopie van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.

Stukken bekijken

Alle documenten staan op

http://www.platformparticipatie.nl/projecten/alle-projecten/projectenlijst/blankenburgverbinding/Tracebesluit/ en www.blankenburgverbinding.nl. Op papier kunt u de stukken van 11 oktober tot en met 22 november 2017 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

  • Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

    Boompjes 200, Rotterdam.

  • Stadhuis Vlaardingen

    Westnieuwland 6, Vlaardingen.

  • Stadswinkel Rozenburg

    Jan van Goyenstraat 1, Rozenburg.

  • Gemeente Rotterdam

    Het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, Rotterdam.

  • Stadhuis Maassluis

    Koningshoek 94, Maassluis.

  • Gemeentehuis Midden-Delfland

    Anna van Raesfeltstraat 37, Schipluiden.

  • Hoogheemraadschap van Delfland

    Phoenixstraat 32, Delft.

  • Waterschap Hollandse Delta

    Handelsweg 100, Ridderkerk.

  • Provincie Zuid-Holland

    Zuid-Hollandplein 1, Den Haag.

Informatie

Vragen over de inhoud? Dan kunt u terecht op www.blankenburgverbinding.nl of contact opnemen met de projectorganisatie Blankenburgverbinding, telefoon 088 797 05 64, e-mail: blankenburgverbinding@rws.nl.

Vragen over de procedure? Kijk dan op www.platformparticipatie.nl/blankenburgverbinding of neem contact op met de directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven