Vaststelling bestemmingsplan ‘ParijschCentrumzone’ Culemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 september 2017 het bestemmingsplan “Parijsch Centrumzone” ongewijzigd heeft vastgesteld (planidnr. NL.IMRO.0216.BPPARIJSCHCENTRUMZ-VG01).

Bestemmingsplan

Het plangebied Parijsch Centrumzone ligt tussen de Laan naar Parijsch, Prijsseweg, Zijderupsvlinderlaan, Admiraalvlinderlaan, Welmoet Wijnaendts Franckenpad en de Distelvlinderlaan. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter. Dit houdt in dat de bestaande bouwrechten, zoals goot- en bouwhoogten en bestaand gebruik zijn vastgesteld.

Het geldende bestemmingsplan ‘Parijsch Centrumzone, fase 1’ is tien jaar geleden vastgesteld door de gemeenteraad. In de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.1 onder lid 2) staat dat de gemeenteraad binnen tien jaar, vanaf de vaststellingsdatum, een nieuw bestemmingsplan dient vast te stellen. Om aan deze wettelijke verplichting te voldoen, is het bestemmingsplan ‘Parijsch Centrumzone’ vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft reeds ter inzage gelegen van 20 april tot en met 31 mei 2017. Er is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze leidt niet tot aanpassing van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Met ingang van vrijdag 13 oktober 2017 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250.

Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en omgeving’/’bestemmingsplannen’.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    de belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting in werking op 24 november 2017, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 0345 – 477700.

Culemborg, 11 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven