Mededeling in het kader van de uitvoering van het project aanleg Middeneiland IJburg – Gemeente Amsterdam en Minister van Infrastructuur en Milieu

Logo Amsterdam

Op grond van artikel 3.30 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 2 en 3 van de Coördinatieverordening gemeente Amsterdam wordt de aanleg van het Middeneiland van IJburg te Amsterdam, gecoördineerd voorbereid.

In het kader van deze coördinatie wordt mededeling gdaan van de ter inzage legging van de volgende besluiten:

  • 1.

    Omgevingsvergunning voor het maken van land (ten behoeve van het Middeneiland van IJburg), het aanleggen van een eiland ten behoeve van natuurontwikkeling en het verplaat­sen van een publiek strand in het Markermeer, voor het Centrumeiland in Amsterdam, ingekomen op 29 mei 2017, 2820422/HZ_WABO-2017-006294.

  • 2.

    Watervergunning voor het landmaken Middeneiland eerste 82 hectare voor IJburg tweede fase te Amsterdam. Het betreft hier een landmaakeenheid inclusief een strandprofiel en een natuureiland, ingekomen op 29 mei 2017, RWSZ2017-00008487.

 

De besluiten en de bijbehorende gegevens liggen van 12 oktober 2017 t/m 22 november 2017, tijdens de openingstijden, ter inzage bij:

  • 1.

    het loket van stadsdeel Oost, Oranje Vrijstaatplein 2, 1093 NG, te Amsterdam. Voor de openingstijden kunt u bellen met 14020.

  • 2.

    Rijkswaterstaat Midden-Nederland locatie Lelystad, Zuiderwagenplein 2, 8224 AD te Lelystad.

 

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u als u belanghebbende bent bij het besluit binnen zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, daartegen beroep instellen. Als datum van uw beroep geldt het poststempel op uw beroepschrift.

 

Stuur uw beroepschrift naar:

De Rechtbank Amsterdam

Sector Bestuursrecht Algemeen

Postbus 75850

1070 AW Amsterdam

 

Vermeld in uw beroepschrift altijd:

  • 1.

    uw naam, adres en telefoonnummer;

  • 2.

    de datum waarop u het beroepschrift schrijft en uw handtekening;

  • 3.

    het besluit waartegen u beroep instelt, datum en referentienummer/kenmerk van het besluit;

  • 4.

    waarom u beroep instelt.

 

Na ontvangst wordt u over de afhandeling van uw beroepschrift geïnformeerd.

 

Schorsende werking

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen, dat het besluit waartegen u beroep instelt geldig blijft totdat op uw beroep is beslist.

 

Spoed? Voorlopige voorziening

Bij grote spoed kunt u (tegen kosten) een zogeheten voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij:

 

de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam

sector Bestuursrecht Algemeen

Postbus 75850

1070 AW Amsterdam

 

Dat kan ook via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een DigiD nodig. Op deze website vindt u ook meer informatie.

 

Amsterdam 11 oktober 2017

de sectretaris van de bestuurscommissiean stadsdeel Oost,

Namens deze:

Sjoukje Alta

Naar boven