Regeling van de Minister van Economische Zaken van 10 oktober 2017, nr. WJZ/17154391, houdende wijziging van de Regeling aanvraag- en veilingprocedure teruggekomen niet-landelijke commerciële FM-vergunningen 2017

De Minister van Economische Zaken;

Gelet op de artikelen 8, 9 en 10 van het Frequentiebesluit 2013;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 3 van de Regeling aanvraag- en veilingprocedure teruggekomen niet-landelijke commerciële FM-vergunningen 2017 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 15. Op de termijn, bedoeld in het tweede lid, is artikel 1, eerste lid, van de Algemene termijnenwet van overeenkomstige toepassing.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 25 mei 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 10 oktober 2017

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

De Regeling aanvraag- en veilingprocedure teruggekomen niet-landelijke commerciële FM-vergunningen 2017 (hierna: de Regeling) bevat de aanvraag- en veilingprocedure in geval vergunningen voor niet-landelijke commerciële radio terugkomen en opnieuw worden verdeeld. Afhankelijk van het moment en het aantal vergunningen dat terugkomt kan een dergelijke herverdeling overeenkomstig de in de Regeling opgenomen procedure verschillende keren plaatsvinden. De periode waarbinnen een aanvraag kan worden ingediend, in geval blijkens een zogenoemd bekendmakingsbesluit (een) teruggekomen vergunning(en) worden verdeeld, volgt uit artikel 3, tweede lid, van de regeling: binnen de periode van vier weken, die aanvangt op de dag van aanvang van de procedure, vermeld in het betrokken bekendmakingsbesluit.

In geval de aanvang van de procedure blijkens het bekendmakingsbesluit op een maandag valt, eindigt de aanvraagperiode vier weken later op een zondag. Dit wordt niet wenselijk geacht, onder meer omdat het persoonlijk overhandigen van een aanvraag op deze laatste dag niet mogelijk is. Om die reden wordt met deze wijziging van de regeling artikel 1, eerste lid, van de Algemene termijnenwet van overeenkomstige toepassing verklaard. Uit dat artikel volgt dat een in een wet gestelde termijn die op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is.

Deze wijziging werkt terug tot en met 25 mei 2017, de dag waarop de Regeling in werking is getreden. De reden hiervan is dat bij de communicatie rond de recent aangekondigde verdeling van de FM-vergunningen voor de kavels B30, B32 en B33 abusievelijk reeds is uitgegaan van de toepasselijkheid van artikel 1, eerste lid, de Algemene termijnenwet. Als gevolg daarvan is – eveneens abusievelijk – in de toelichting bij het Bekendmakingsbesluit vermeld dat de aanvraagperiode eindigde op maandag 25 september. Ook in de verdere communicatie is van deze datum uit gegaan. Door aan deze wijziging terugwerkende kracht te verlenen, is ook voor deze aanvraagperiode formeel geborgd dat de gecommuniceerde einddatum van de aanvraagperiode juist is.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven