Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel –Transformatiegebied Noordpoort’

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor het transformatiegebied Noordpoort.

Het plangebied van het voorontwerpbestemmingsplan is bestaat uit de deelgebieden bedrijventerrein Oude Vaart, bedrijventerrein Steenwijkerstraatweg, de watertorenbuurt, Schoolstraat, een deel van bedrijventerrein Oevers C, Provinciale weg N 375 rond de watertoren, Mallegat en Agrifirm.

Het voorontwerpbestemmingsplan met plannaam ‘Meppel – Transformatiegebied Noordpoort en met planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.TFGNoordpoort-BPA1’ voorziet in een planologische regeling voor de transformatie van de bedrijventerreinen Oude Vaart en Steenwijkerstraatweg naar een gebied met een mix van bijzonder wonen, werken, recreëren en groen en voor de overige gebieden een meer conserverende regeling.

Crisis- en Herstelwet.

Het plangebied is door de Minister van I&M in het kader van de Crisis- en herstelwet aangewezen als ontwikkelingsgebied en gebied waarvoor een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte mag worden opgesteld. Dit is in feite een gewoon bestemmingsplan waarbij echter op onderdelen afgeweken mag worden van de bestaande wetgeving en waarbij wordt geëxperimenteerd met toekomstige wetgeving in het kader van de Omgevingswet.

Het bestemmingsplan ziet er op onderdelen dus anders uit dan u van ons gewend bent en het plan heeft in deze fase voor de experimentele onderdelen meer de status van discussiestuk.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Transformatiegebied Noordpoort’ ligt ter inzage van 6 oktober 2017 tot en met 23 november 2017 in het Stadshuis van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel.

Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan ook via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Meppel worden ingezien. Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Transformatiegebied Noordpoort’ raadplegen.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening kunt u gedurende de periode van terinzagelegging reageren op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel - Transformatiegebied Noordpoort’.

Inspraakreacties kunt u indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Noordpoort manifestatie

Op zaterdag 7 oktober 2017 wordt er in het transformatiegebied Noordpoort een participatie manifestatie georganiseerd van 13:00 uur tot 17:30 uur waar u kunt kennis maken met het gebied en kunt kennis nemen van en uw mening kunt geven over het over het bestemmingsplan. U kunt meer informatie vinden op onze gemeentelijke website: www.meppel.nl/noordpoort

Meppel, 5 oktober 2017

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven