Ontwerpbestemmingsplan Kom Haaren, Burgemeester Van de Venstraat ongenummerd

Logo Haaren

H aaren

Burgemeester Van de Venstraat ongenummerd, gemeente Haaren, sectie E, nummer 5059.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • het bestemmingsplan Kom Haaren, Burgemeester van de Venstraat ongenummerd met identificatienummer NL.IMRO.0788.BP16HRNBURGVDVEN-ON01 van de gemeente Haaren;

  • De daarbij behorende stukken.

De stukken liggen met ingang van donderdag 2 februari 2017 gedurende zes weken (tot en met woensdag 15 maart 2017) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl/. Hier klikt u op “Wonen en omgeving” en “Bestemmingsplannen” zo komt u bij het bestemmingsplan. Ook zijn de stukken op afspraak in te zien in het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van één vrijstaande woning op het onbebouwde perceel gelegen ten westen van de woning met huisnummer 1b. In het geldende bestemmingsplan is voor de kavel wel de woonbestemming opgenomen, maar vanwege het ontbreken van een bouwvlak en op basis van de regels is het niet mogelijk om op de betreffende locatie een woning op te richten. Met deze partiële herziening van het bestemmingsplan Kom Haaren wordt de ontwikkeling mogelijk gemaakt. Zo is op de verbeelding een bouwvlak met maatvoering opgenomen voor het perceel. In de regels zijn hieraan bouw- en gebruiksregels gekoppeld. In de toelichting is gemotiveerd dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening en dat een goed woon- en leefklimaat kan worden gegarandeerd.

Tijdens de termijn van ter inzage ligging heeft iedereen de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplanplan naar voren brengen bij de het college van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0411-627282. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 25 januari 2017

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven