Omgevingsvisie

Logo Oirschot

Op 26 september heeft de raad van de gemeente Oirschot besloten de Omgevingsvisie Oirschot met identificatienummer NL.IMRO.0823.Omgevingsvisie-VAST vast te stellen als structuurvisie op basis van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Het projectenprogramma, opgenomen in bijlage 3 van de Omgevingsvisie, is als leidraad vastgesteld. Bij de vaststelling heeft de raad met een amendement de strategische ligging van Oirschot benadrukt en aangegeven breedband internet te faciliteren op (nieuwe) industrieterreinen. Tevens is de motie verduurzamen openbare verlichting door het college overgenomen. De vastgestelde Omgevingsvisie is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.oirschot.nl.

Waar gaat de Omgevingsvisie over

De omgevingsvisie zorgt voor een duidelijke koers, waarbij actuele ontwikkelingen zijn meegenomen. Het dient als inspiratiekader voor initiatieven, geeft de gemeente een handvat voor de beoordeling van plannen van inwoners en initiatiefnemers en het zorgt voor houvast bij het bepalen van uitgangspunten voor regiona-le opgaven. Onderdeel van de visie is een Projectenprogramma waarin al bij ons bekende projecten zijn opgenomen.

Projectenprogramma als leidraad voor de uitvoering

Het projectenprogramma is een momentopname, dynamisch en niet uitputtend. Initiatiefnemers worden uitgenodigd nieuwe projecten toe te voegen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak of telefonisch via 0499-583333.

 

Oirschot, 04 oktober 2017

Naar boven