Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Stekeldijk 2017’, vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder en verlening omgevingsvergunning

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het oprichten van 102  woningen aan de Stekeldijk met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

 

  • 1.

    de gemeenteraad heeft op 28 september 2017 het bestemmingsplan ‘Stekeldijk 2017’ vastgesteld (ID-code

    Het bestemmingsplan maakt het oprichten van in totaal 102 woningen aan de Stekeldijk mogelijk;

  • 2.

    burgemeester en wethouders hebben op 22 augustus 2017 het besluit genomen tot vaststelling van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder met betrekking tot de 102 woningen;

  • 3.

    burgemeester en wethouders hebben op 29 september 2017 de omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van 102 woningen aan de Stekeldijk (Stekeldijk 2 t/m 103 te Purmerend).

    Het betreffende plangebied bevindt zich in de wijk Wheermolen, tussen de spoorlijn Purmerend - Hoorn en de langzaamverkeersroute Stekeldijk. Ten oosten van het plangebied liggen volkstuinen en ten westen van het plangebied ligt een langzaamverkeersroute naar het gebied ten noorden van de spoorlijn.

     

    Het vastgestelde bestemmingsplan, de vastgestelde hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 6 oktober 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    Rechtsmiddelen

    Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van vrijdag 6 oktober tot en met 16 november 2017.

     

    Tegen de gecoördineerde ontwerp-besluiten zijn geen zienswijzen ingediend. Gedurende de bovengenoemde beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van de ontwerp-besluiten naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

     

    Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

     

    Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

     

Naar boven