Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Hontestraat – Ouwerdingestraat, Rilland’, Reimerswaal en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning voor de bouw van 4 woningen aan de Hontestraat 6 en 6A en de Ouwerdingestraat 13 en 15 in Rilland

Logo Reimerswaal

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 27 september 2017 het bestemmingsplan ‘Hontestraat – Ouwerdingestraat, Rilland’ met planidentificatienummer: NL.IMRO.0703.05RiBPHontestr-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 4 oktober 2017 een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) hebben verleend voor het bouwen van 4 woningen aan de Hontestraat 6 en 6A en de Ouwerdingestraat 13 en 15 in Rilland (nr. 2017.0232, activiteit bouwen).

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen op de hoek van de Hontestraat en de Ouwerdingestraat. De initiatiefnemer is voornemens om de voormalige Rooms – Katholieke kerk te slopen en vier levensloopbestendige woningen met bijbehorende parkeervoorzieningen te realiseren.

Coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning

De gemeenteraad heeft op 27 juni 2017 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van de woningen in Rilland. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval bestemmingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde besluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot het vaststellen van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan hebben ter inzage gelegen van donderdag 13 juli 2017 tot en met woensdag 23 augustus 2017. Gedurende deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend. Het vastgestelde bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde bestemmingsplan liggen van donderdag 5 oktober 2017 tot en met woensdag 15 november 2017 (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde bestemmingsplan zijn te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken. Daar vindt u onder ‘Hontestraat – Ouwerdingestraat, Rilland’ de stukken van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van ter inzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Burgers kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw Baas van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Voor nadere informatie over het besluit omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met mevrouw Hoogesteger. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 4 oktober 2017

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven