Vaststelling bestemmingsplan bestemmingsplan 1e partiële herziening Schellingwoude

Logo Amsterdam

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 27 september 2017 het bestemmingsplan 1e partiële herziening Schellingwoude vastgesteld.

B estemmingsplan

Het bestemmingsplan 1e partiële herziening Schellingwoude beoogt een omissie in de planregels te herstellen, waardoor de uitbreidingsmogelijkheid van elf woningen ten onrechte kleiner is geworden dan was voorzien. De grenzen van het plangebied komen overeen met de grens van het bestemmingsplan Schellingwoude. De grenzen van het bestemmingsplan zijn als volgt:

  • noordzijde: het fietspad langs de zuidzijde van de Zuiderzeeweg en het tankstation;

  • oostzijde: door de Durgerdammerdijk, een kleine groenstrook in het verlengde van de Durgerdammerdijk en de Zuiderzeeweg;

  • westzijde: door de oostkant van het terrein aan de Oranjewerf;

  • zuidzijde door de grens tussen de stadsdelen Noord en Oost, midden in het IJ.

Terinzage:

Het bestemmingsplan1 e partiële herziening Schellingwoude ligt met ingang van 5 oktober 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • -

    Het stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl.

  • -

    Het stadsloket van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan 1e partiële herziening Schellingwoude met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1606BPSTD-VG01. De digitale versie van het bestemmingsplan is leidend.

B eroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf vrijdag 6 oktober 2017 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 4 oktober 2017

Naar boven