Vastgesteld bestemmingsplan Vredesplein e.o. (1e herziening) en omgevingsvergunning bouwen woningen en appartementen (fase 3)

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 5 oktober 2017 tot en met donderdag 16 november 2017 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 20 september 2017 door de gemeenteraad van Eindhoven gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Vredesplein e.o. (1e herziening)’. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat het stedenbouwkundig plan anders kan worden ingevuld bijvoorbeeld met betrekking tot onderdoorgangen en voorgevelrooilijnen;

  • 2.

    de verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van 65 nieuwbouwwoningen en 24 appartementen (fase 3) (zaaknummer V16/28236).

De belangrijkste wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is dat in de regels wordt toegevoegd aan artikel 4.3 dat het toegelaten is om af te wijken van de goothoogte en dat ter plaatse van de aanduiding 'gestapeld' de maximum goothoogte van hoofdgebouwen wordt verhoogd tot maximaal 11 meter, mits sprake is van een stedenbouwkundige goede inpassing.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt ten noorden van het centrum van Eindhoven en maakt deel uit van het stadsdeel Woensel-Zuid. Het plangebied wordt begrensd door de Boschdijk, Marconiplein, Kronehoefstraat (Ring), Van Brakelstraat, Woenselse Markt en de van Kinsbergenstraat.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Zowel het vastgestelde bestemmingsplan als de verleende omgevingsvergunning kunt u inzien op het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link:  http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80294-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80294-/NL.IMRO.0772.80294-0301/

De verleende omgevingsvergunning is niet op de hierboven genoemde  landelijke website beschikbaar. Deze stukken liggen wel ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor.

Beroep

Vanaf vrijdag 6 oktober 2017 tot en met donderdag 16 november 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het (gecoördineerd voorbereide) gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en/of de verleende omgevingsvergunning door:

  • 1.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen;

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en Herstelwet

Omdat dit plan voorziet in de bouw van meer dan 11 woningen, vindt Afdeling 2 van de Crisis- en Herstelwet toepassing. Dit houdt in dat ingeval tegen dit bestemmingsplan beroep wordt ingesteld het beroep versneld wordt behandeld en binnen 6 maanden na het verstrijken van de beroepstermijn uitspraak wordt gedaan. Degene die beroep instelt moet bovendien alle gronden van zijn beroep binnen de beroepstermijn inbrengen.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en tot verlening van de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van vrijdag 17 november 2017. Om dit te voorkomen kan de belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan door een schriftelijk verzoek in te dienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening pas treffen ingeval sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestreden besluit (bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning) uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 4 oktober 2017

Naar boven