Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot II

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord van Amsterdam maakt, ingevolge de Inspraakverordening van de gemeente Amsterdam het volgende bekend:

Het Dagelijks Bestuur heeft bij besluit van 26 september 2017 het voorontwerpbestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot II vrijgegeven voor inspraak en overleg.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot II ligt in het oostelijk gedeelte van Amsterdam Noord en wordt globaal begrensd door de Waddendijk en Watergangseweg in het noorden, Meerpad en Monnikendammerweg overgaand in Monnikendammerplantsoen in het oosten, Nieuwendammerdijk in het zuiden en Leeuwarderweg en Kerkepad overgaand in Kleine Diestraat, Hoogwoudstraat en Dirkshornplantsoen in het westen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld vanwege de actualiseringsplicht die is opgenomen in de Wet ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in een actueel juridisch planologisch kader waarbij het vigerende bestemmingsplan als basis dient. Tevens is een deel van het plangebied in 2014 aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht; deze aanwijzing is verwerkt in het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het voorontwerpbestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot II met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 5 oktober 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • 1.

    Stadsloket Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-noord.

Het voorontwerpbestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot II met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1401BPSTD-VO01. 

Inspraak

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord. 

Schriftelijke inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot II, ter attentie van mw. P. Vrijman, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge inspraakreacties kan contact worden opgenomen met mw. P. Vrijman, Ruimte en Duurzaamheid, team Noord-Centrum, telefoonnummer 14020. 

Amsterdam, 4 oktober 2017

Dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord

Naar boven