Inzage ontwerpbestemmingsplan “Golfbaan de Paal” en verzoek grenswijziging Natuurnetwerk Brabant

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Golfbaan de Paal”, met als identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUglf0013-ONTW, ligt met ingang van donderdag 5 oktober 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien tijdens openingstijden via een telefonische afspraak (tel. 0497-551455). Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk (www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan en verzoek wijziging begrenzing Natuurnetwerk Brabant

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het realiseren van een 9-holes golfbaan ter hoogte van het adres Eerselsedijk 54 en op gronden ten noordoosten daarvan. In het ontwerpbestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het realiseren van aanvullend 9 holes ten zuidwesten van het adres Eerselsedijk 54 op de locatie Bergerheide. De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit ontwerpbestemmingsplan deel uitmakende verbeelding.

Voor het realiseren van de golfbaan is een wijziging van de begrenzing van het Natuurnetwerk Brabant nodig. Dat komt doordat enkele gedeelten van fairways in bestaand bos gerealiseerd worden, dat elders bij de golfbaan gecompenseerd wordt. In de toelichting en bijlagen van het plan is te vinden op welke wijze dit gebeurt.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van donderdag 5 oktober 2017 t/m woensdag 15 november 2017 schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de wijziging van de begrenzing van het Natuurnetwerk Brabant kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. D. Nas op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 23 oktober 2017 wordt om 19.30 uur voor belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. Gedurende deze avond kan men ook een mondelinge of schriftelijke zienswijze inbrengen (zie tekst onder “Zienswijzen”). Indien u de informatieavond bij wilt wonen, wordt u verzocht dit voor vrijdag 20 oktober 2017 via het formulier op www.bergeijk.nl/golfbaandepaal door te geven.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven