Wijziging Verordening ruimte ivm plan Fietspad Dorst - Oosterhout

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 25 september 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Fietspad Dorst - Oosterhout’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0826FietsOht-va01.

 

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Oosterhout en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte Noord-Brabant. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), Herziening 9 (fietspad Weth. van Dijklaan en Hoevestraat) vaststellen.

 

Het bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), Herziening 9 (fietspad Weth.van Dijklaan en Hoevestraat) is een plan gericht op het realiseren van een fietspad tussen Oosterhout en Dorst. Het fietspad is grotendeels gelegen binnen het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de Verordening ruimte Noord-Brabant (Vr). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de bestemming hiermee in strijd is. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk op basis van artikel 5.5: herbegrenzing van het NNB voor kleinschalige ingrepen.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 25 september 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven