Ontwerp Wijzigingsplan Harlingen – Herstructurering Kluerd – Ropens   

Logo Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 5 oktober 2017 gedurende zes weken het ontwerp wijzigingsplan Harlingen – Herstructurering Kluerd – Ropens voor iedereen kosteloos ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het plan kan verder bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied betreft de straten Kluerd, Ropens en een gedeelte van de Grettingalaan en de Pieter Jelles Troelstrastraat te Harlingen. Het voornemen is om de bestaande woningen, welke in eigendom zijn van de Bouwvereniging, in het plangebied te slopen en nieuwe woningen hiervoor in de plaats te bouwen. Hierbij worden andere woningtypen gerealiseerd ten opzichte van de huidige situatie. Zo worden er onder meer woningen mogelijk gemaakt met een plat dak en woningen met een afwijkende maatvoering dan nu het geval is. Om ervoor te zorgen dat deze nieuw te realiseren woningen juridisch planologisch mogelijk zijn, is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

 

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 15 november 2017) over het ontwerp wijzigingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar de medewerkers ruimtelijke ordening van het team Ontwikkeling & Samenleving van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

Harlingen 29-09-2017

Naar boven