Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Aanpassing Buntven Huijbergen

Logo Woensdrecht

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 september 2017 het bestemmingsplan Aanpassing Buntven Huijbergen (NL.IMRO.0873.HUYBxBP144xHERZx04-VG01) heeft vastgesteld.

 

Inhoud:

Het bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Buntven’ wordt aangepast voor wat betreft het aantal te bouwen woningen binnen het plangebied. Dit aantal wordt vermeerderd van vijf naar zeven stuks waardoor er kleinere courante kavels ontstaan. Het plangebied is gelegen aan de noord-westzijde van het dorp Huijbergen, gelegen binnen de gemeentegrenzen van Woensdrecht. Het gebied sluit aan op een bestaande woonwijk op het Meulenven. De noordzijde grenst aan de Manussestraat. De oostkant van het plangebied wordt begrensd door weiland, waarachter een carrosseriebedrijf aan de Bergsestraat is gelegen. Ook aan de west- en noordzijde wordt het plangebied begrensd door weilanden.

 

Hogere grenswaarde:

De voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) voor industrielawaai wordt ter plaatse van de geprojecteerde nieuwbouw overschreden door het voor geluid gezoneerde industrieterrein ‘vliegbasis Woensdrecht’. Voor de hogere waarde voor industrielawaai geldt als onderbouwing dat deze noodzakelijk is omdat de planontwikkeling anders een beperking van de zone rond industrieterrein ‘vliegbasis Woensdrecht tot gevolg heeft. Voor de 2 extra woningen zijn binnen het plan hogere waarden vastgesteld.

 

Gewijzigde vaststelling:

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. De aanpassing betreft het verminderen van de minimale afstand van het hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrens van 5 m1 naar 3 m1.

Het besluit tot vaststelling van hogere waarden is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

 

Reactieve aanwijzing:

De provincie heeft geen reactieve aanwijzing voor het bestemmingsplan afgegeven.

 

Inzien:

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan, inclusief het besluit met betrekking tot hogere waarde, ligt met bijbehorende stukken vanaf 5 oktober 2017 ter inzage gedurende een periode van zes weken, bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Hoogerheide tijdens openingstijden. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 0164 kan het plan ook worden ingezien buiten openingstijden. Ook is het gehele bestemmingsplan langs elektronische weg te raadplegen. U vindt de documenten op “www.woensdrecht.nl/bestemmingsplan”. Tevens is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren:

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de genoemde termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld door:

 

• Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

• Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het besluit tot hogere waarde bij het college kenbaar hebben gemaakt;

• Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest;

• Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding:

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, inclusief het besluit tot hogere waarde, treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Hoogerheide, 4 oktober 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

A.P.E. Baart MBA, secretaris Drs. J.J.C. Adriaansen, burgemeester

Naar boven