Wet geluidhinder, Hogere Grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

In het kader van het bestemmingsplan Nieuw-Vennep Venneperweg 827 dienen hogere waarden wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor de realisatie van acht zorgappartementen op het perceel Venneperweg 827 te Nieuw-Vennep.

Uit onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Venneperweg op de te toetsen gevels van de te realiseren appartementen een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van deze geluidsbron zijnde 48 dB(A) (artikel 82 Wet geluidhinder). De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 60 dB(A).

 

Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

 

Vanaf 4 oktober 2017 ligt het ontwerpbesluit met bijlagen gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 09.00-13.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900–1852.

 

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbesluit zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te richten aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer t.a.v. de clustermanager Ruimte Economie Duurzaamheid, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit bij het Informatiecentrum in het raadhuis te Hoofddorp.

 

Samenhang

Voor deze zaak wordt de coördinatieregeling toegepast, bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. In verband daarmee is hiervoor vermeld dat niet slechts belanghebbenden zienswijzen kunnen indienen, maar dat een ieder zijn zienswijze naar voren kan brengen. Er worden in dit geval drie elementen gecoördineerd: dit ontwerpbesluit inzake hogere waarden, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning.

Tegelijk vindt publicatie plaats van het ontwerpbestemmingsplan.

Tegelijk vindt publicatie plaats van de ontwerpomgevingsvergunning.

 

Hoofddorp, 3 oktober 2017

 

Naar boven