Drogeham – Skieppedrifte 4

Logo Achtkarspelen

(ontwerp-omgevingsvergunning met afwijking en ontwerpverklaring van geen bedenkingen)

Inleiding

Op 30 juni 2015 is door Pluimveebedrijf fam. Broos te Drogeham een omgevingsvergunning aangevraagd voor de vervanging en vergroting van een bestaande stal ten behoeve van het legkippenbedrijf aan de Skieppedrifte 4 te Drogeham (kadastraal bekend gemeente Drogeham, Sectie F, nr 3425/3424/3035/3392). Het betreft de vervanging van stal 3 door een grotere stal. Deze stal wordt tussen twee bestaande stallen herbouwd en daarbij vergroot. In de nieuwe stal zullen 16.000 leghennen worden gehuisvest. Dit betekent dat het aantal te houden dieren binnen de inrichting toeneemt met 16.000 dieren. Het totaal aantal dieren binnen de inrichting komt daarmee op 114.000.

De aanvraag is in strijd met het bestemmingsplan omdat onder meer het aantal dierplaatsen toeneemt. Door middel van een omgevingsvergunning met afwijking (uitgebreide procedure) kan planologisch medewerking worden verleend aan de uitbreiding. Voor deze ruimtelijke procedure is een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad nodig. De ontwerp verklaring van geen bedenkingen heeft de raad tijdens zijn vergadering van 21 september 2017 afgegeven

Ter inzage

Vanaf donderdag 5 oktober 2017 tot en met 15 november 2017 liggen de ontwerp-omgevingsvergunning met afwijking en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen ter inzage.

U kunt het ontwerp inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Zienswijzen

Tot en met 15 november 2017 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl.

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 8 november 2017.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guido Klont van de afdeling Ontwikkeling, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 4 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G.Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven