Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 29 september 2017 houdende de wijziging van de Regeling instelling commissie Evaluatie Politiewet 2012

De Minister van Veiligheid en Justitie en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Besluiten:

ARTIKEL I

De Regeling instelling commissie Evaluatie Politiewet 2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3, eerste lid, derde volzin, wordt ‘Voor 1 oktober 2017’ vervangen door: Voor 15 december 2017.

B

Artikel 5 komt te vervallen

C

In artikel 7 wordt ‘en vervalt met ingang van 1 oktober 2017’ vervangen door: en vervalt met ingang van 1 juli 2018.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

De Regeling instelling commissie Evaluatie Politiewet 2012 bepaalt dat er een commissie Evaluatie Politiewet 2012 is en wat de taak van die commissie is.

In de derde volzin van het eerste lid van artikel 3 staat dat de commissie voor 1 oktober 2017 een deelrapport over de doeltreffendheid en de effecten van de Politiewet 2012 in de praktijk inclusief haar aanbevelingen aan de Minister van Veiligheid en Justitie dient uit te brengen. De commissie heeft aangegeven hiervoor meer tijd nodig te hebben.

Ingevolge artikel 103 van de Politiewet 2012 dient de Minister van Veiligheid en Justitie voor 1 januari 2018 een verslag over de doeltreffendheid en de effecten van die wet in de praktijk, met uitzondering van hoofdstuk 8, aan de Staten-Generaal te zenden. Daarom is het noodzakelijk dat de Minister van Veiligheid en Justitie voor 1 januari 2018 het bedoelde deelrapport van de commissie Evaluatie Politiewet 2012 ontvangt. Rekening houdende met het kerstreces wordt artikel 3 zodanig gewijzigd dat de commissie het bovenbedoelde deelrapport voor 15 december 2017 aan de Minister van Veiligheid en Justitie dient uit te brengen.

Artikel 5, waarin is bepaald dat de commissie is opgeheven na het uitbrengen van het bovenbedoelde deelrapport, komt te vervallen opdat de commissie in staat wordt gesteld na het opleveren van het deelrapport haar werkzaamheden af te ronden en dit rapport nader toe te lichten. Gevolg van het vervallen van artikel 5 is ook dat de commissie wordt opgeheven met het vervallen van de regeling. Artikel 7 wordt zodanig gewijzigd dat de Regeling instelling commissie Evaluatie Politiewet 2012 met ingang van 1 juli 2018 komt te vervallen.

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven