Vastgestelde Omgevingsvergunning uitgebreid (Bouw, Milieu, Natuurbeschermingswet, Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor het bouwen van een pluimveestal, Harmelinksdijk 1b te Lettele

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 5 oktober tot en met 15 november 2017 voor een ieder ter inzage ligt:

 

De vastgestelde omgevingsvergunning voor de bouw van een pluimveestal op het perceel Harmelinksdijk 1b

 

 

Inhoud

Het bedrijf Lindepluim gevestigd aan de Harmelinksdijk 1b is een pluimveebedrijf. Het bedrijf beschikt over twee pluimveestallen met overdekte uitloop waarin in elke stal 38.000 stuks scharrelkuikens gehouden worden. De consument kiest steeds vaker voor vlees met het predicaat scharrel en dus groeit de vraag. Het bedrijf Lindepluim wil hierop inspelen en het bedrijf uitbreiden met nog een stal.

Op het perceel Harmelinksdijk 1b, dat in eigendom is van Lindepluim, is nog ruimte voor één extra stal. In deze nieuwe stal kunnen straks 42.800 stuks kuikens gehouden worden. De stal wordt voorzien van een verwarmingssysteem met (indirect gestookte) warmteheaters en ventilatoren, bekend onder nummer E5.10 of BWL 2009.14V5. een systeem dat betiteld kan worden als best beschikbare techniek. Het aantal dieren in de bestaande stallen wordt ook uitgebreid van 38.000 naar 42.800 stuks.

 

De twee aanwezige pluimveestallen op het perceel Harmelinksdijk 1b zijn in 2014 vergund middels een omgevingsvergunning met 3e graads afwijking. Deze omgevingsvergunning is (nog) niet opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied Deventer. Ter plaatse van de geprojecteerde 3e stal is daarom geen bouwvlak aanwezig. Het ontbreken van dit bouwvlak zorgt er voor dat de realisatie van deze 3e stal op het perceel slechts mogelijk is na het verlenen van (opnieuw) een omgevingsvergunning op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo (een 3e graads afwijking).

 

Naast de activiteiten bouw en planologisch afwijken maken ook de activiteit milieu en de Natuurbeschermingswet onderdeel uit van deze omgevingsvergunning.

 

 

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Het plangebied en deze publicatietekst kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.OV034-VG01

De digitale bestanden zijn beschikbaar gesteld op:

• http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.OV034-/NL.IMRO.0150.OV034-VG01/

 

Reageren

De vastgestelde omgevingsvergunning ligt van 5 oktober tot en met 15 november 2017 ter inzage.

U kunt tot en met donderdag 16 november 2017 reageren.

Als u een reactie wilt geven op de omgevingsvergunning, dan dient u beroep in. Lees hieronder hoe u kunt reageren.

 

Omdat het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning heeft vastgesteld kan iemand die tijdig zijn zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij:

• de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

 

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing)

indienen bij:

• de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Naar boven