Vastgesteld bestemmingsplan ‘Ziekenhuis – 2017’ en exploitatieplan ‘Slingeland Ziekenhuis, locatie A18 – 2017’ (gemeente Doetinchem)

Logo Doetinchem

Vanaf 5 oktober 2017 liggen het bestemmingsplan ‘Ziekenhuis – 2017’ en het exploitatieplan ‘Slingeland Ziekenhuis, locatie A18 – 2017’ zes weken ter inzage.

Fase vastgesteld

U kunt de plannen op de volgende manieren inzien:

Het bestemmingsplan bestaat uit diverse technische bestanden. Bij het raadplegen van deze bestanden hebt u een gml-viewer nodig. De tekst die u kunt plakken in de geopende viewer is:

Bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt een nieuw ziekenhuis mogelijk aan de zuidzijde van de A18, bij afslag Doetinchem-oost (afrit 4) en ten westen van de Ettenseweg. Het gaat om nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis.

Binnen het plangebied is onder meer het volgende mogelijk:

  • het ziekenhuis;

  • gebouwen voor zorg en aan zorg gerelateerde functies alsook voor aan het ziekenhuis gerelateerde retailfuncties;

  • gebouwen voor nutsvoorzieningen (bij voorkeur inpandig op te lossen);

  • parkeervoorzieningen (waaronder een parkeergarage);

  • (ontsluitings)wegen, ook voor omliggende functies;

  • groenvoorzieningen en natuur (landschappelijke inpassing van de gebouwen en natuurontwikkeling);

  • waterhuishoudkundige voorzieningen, watergangen en -partijen.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 21 september 2017. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van wijzigingen, bijlage van het raadsbesluit.

Het raadsbesluit ligt eveneens ter inzage.

Exploitatieplan

Het exploitatieplan vormt de basis voor het verhalen van gemeentelijke kosten op de initiatiefnemer. In het plan staat onder meer welke kwaliteit wegen en riolering moeten hebben, en wat de gemeentelijke kosten en exploitatiebijdragen zijn. Het exploitatiegebied komt overeen met het plangebied van het bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft het exploitatieplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 21 september 2017.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m 15 november 2017) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen. Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kosten

Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nlhttp://www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak/werkwijze_ruimtelijke_ordening/#4. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, telefoonnummer (0314) 377 377.

Naar boven