Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Nicolaas Pieckstraat”

Logo Brielle

Burgemeester en wethouders van Brielle maken bekend dat inspraak wordt gevraagd op het voorontwerpbestemmingsplan “Nicolaas Pieckstraat”.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, dat wordt begrensd door de Ruggeweg en de Nicolaas Pieckstraat, aan de zuidzijde wordt het gebied begrensd door De Rik. Het plangebied wordt daarbij doorsneden door de Monseigneur Smitstraat. De onderhavige gronden hebben in het vigerende bestemmingsplan "Rugge" deels de bestemming "Detailhandel” en deels de bestemming “Openbare en Bijzondere Doeleinden". De bestemmingen worden omgeven door “Tuin”. Met dit voorontwerpbestemmingsplan wordt de ontwikkeling van twee urban villa’s mogelijk gemaakt. De uban villa’s bestaan  elk uit 21 appartementen die zijn verdeeld over vijf bouwlagen. Daarnaast voorziet de ontwikkeling in 26 rijwoningen waarvan de voorgevels van de woningen georiënteerd zijn op de Ruggeweg. De inspraak wordt verleend aan ingezetenen en aan niet-ingezetenen die belanghebbende zijn.

Met ingang van vrijdag 29 september 2017 kan het voorontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken, tijdens kantooruren (8.00 uur en 12.30 uur), ingezien worden op het Stadskantoor bij de afdeling VROM van de sector Grondgebied, kamer 0.30, Slagveld 36. Tevens kunt het voorontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.brielle.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de periode van zes weken (van 29 september 2017 tot en met 9 november 2017) kunnen inspraakreacties omtrent het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar gemaakt worden. Deze reacties dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en kunnen gericht worden aan het College van burgemeester en wethouders van Brielle, afdeling VROM (adres: Postbus 101, 3230 AC  Brielle). Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, telefonisch een afspraak te maken met mevrouw B. van Houte van de afdeling VROM, 0181-471312. Inspraakreacties die per e-mail worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen reacties worden betrokken bij de opstelling van het uiteindelijke ontwerp-bestemmingsplan. Na behandeling van het ontwerp-bestemmingsplan in het college van burgemeester en wethouders zal de procedure volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening worden gestart.

 

Naar boven