m.e.r.-beoordelingsnotitie 150 kv Ongereedweg

Logo Goes

Tennet wil een nieuwe ondergrondse 150kv-kabelverbinding aanleggen tussen Terneuzen en Goes. Volgens het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieu-effectrapportage is deze aanleg m.e.r.-beoordelingsplichtig. Daarom dient beoordeeld te worden of hiervoor een milieueffectrapport (M.E.R.) moet worden opgesteld. Na toetsing van de plannen heeft de gemeenteraad op 21 september 2017 besloten dat voor deze activiteiten geen M.E.R hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Het besluit en de m.e.r-beoordelingsnotitie liggen met ingang van 28 september 2017 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van het stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbeslissing waartegen geen bezwaar of beroep open staat, tenzij een belanghebbende door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks (dus los van het voor te bereiden besluit, in dit geval het bestemmingsplan) in zijn belang wordt getroffen.

Deze belanghebbenden kunnen binnen de bovenstaande termijn een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Goes, Postbus 2118, 4460 MC te Goes. Andere belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in de procedure van het bestemmingsplan voor de aanleg van de kabel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Martin Jonker, via 0111-249682 of m.jonker@goes.nl.

Naar boven