Terinzagelegging concept notitie Reikwijdte en Detailniveau,  Bedrijfsverplaatsing in combinatie met de ontwikkeling van bedrijfskavels aan de Heinsbergerweg en het Gestraatje/ Lemmensweg in Montfort

Logo Roerdalen

 

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat, ingevolge de Wet milieubeheer, de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ten behoeve van plan-MER verplaatsing intensieve veehouderij van de locatie Gestraatje 65 te Montfort naar de locatie Heinsbergerweg 20 te Montfort in combinatie met de ontwikkeling van bedrijfskavels op de hoek Gestraatje/Lemmensweg te Montfort ter inzage wordt gelegd.

Het initiatief

Het initiatief voorziet in een bedrijfsverplaatsing van een intensieve veehouderij van het Gestraatje 65 naar de Heinsbergerweg 20 in Montfort gelegen in het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG). Om de bedrijfsverplaatsing mogelijk te maken wordt het reeds aanwezige agrarische bouwvlak aan de Heinsbergerweg vergroot. Hiermee worden tevens de mogelijke bedrijfsactiviteiten op deze locatie verruimd. Op de vrijkomende locatie aan het Gestraatje worden vervolgens drie bedrijfskavels ontwikkeld en de bestaande agrarische bedrijfswoning wordt herbestemd tot woning.

Voor de concrete invulling van het plangebied dient een milieueffectrapport (MER) opgesteld te worden. De eerste stap in de procedure vormt deze kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een MER en de ter inzage legging van de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau geeft globaal een beschrijving voor welke activiteit de MER wordt opgesteld. Hierbij wordt aangegeven op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten van dit onderwerp zullen worden beschouwd. De volgende stap is het opstellen van het milieueffectrapport voor dit plangebied. Deze wordt later samen met een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Raadplegen en zienswijzen

Van het vrijwillige advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage wordt in deze fase geen gebruik gemaakt. Wel zullen de wettelijke adviseurs en bestuursorganen die bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken zijn, in de gelegenheid worden gesteld om advies uit te brengen over de reikwijdte en detailniveau van het m.e.r.-onderzoek.

De concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt vanaf 5 oktober 2017 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in St. Odiliënberg. Gedurende de genoemde termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan  het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen, Postbus 6099, 6077 ZH, Sint Odiliënberg. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaren, Bianca Timmermans en Sjoerd van Eck. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

Vervolg

Iedereen die een zienswijze heeft ingediend krijgt een Nota van Beantwoording toegezonden waarin de zienswijzen zijn samengevat en beantwoord. De inhoud van deze Nota zal worden betrokken bij het definitief maken van de Notitie reikwijdte en detailniveau. Het MER zal te zijner tijd gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd en dan bestaat er voor een ieder de gelegenheid daaromtrent een zienswijze kenbaar te maken. Er is dus geen noodzaak om toepassing te geven aan het bepaalde in art. 7.11 Wet milieubeheer.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bianca Timmermans en/of Sjoerd van Eck van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer (0475) 538 888.

 

Naar boven