Ontwerpbestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ en ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’ en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

Logo Aalten

Met ingang van donderdag 5 oktober 2017 liggen gedurende zes weken de ontwerpen van de bestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ en ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’, alsmede het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde als bedoeld in de Wet geluidhinder, ter inzage.

Inhoud van de plannen

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ kent een bedrijfsterreinbestemming (met een oppervlakte van ca. 5 ha) toe aan de gronden in de hoek Zomerweg/Sondernweg te Aalten, direct aansluitend aan het bedrijventerrein ‘t Broek. Aan de zuid- en westzijde worden het bedrijfsterrein landschappelijk ingepast binnen de bestemming ‘Groen’. Ten zuiden van het plangebied krijgt een agrarisch perceel de bestemming ‘Natuur’ en ten westen van de bedrijfsbestemming behouden de gronden de bestemming ‘Agrarisch’ (zonder agrarisch bouwperceel).

Voor het bedrijventerrein ‘t Broek is een geluidzone op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld. Door toekenning van de voormelde bedrijfsterreinbestemming wijzigt ook de geluidszone. Om de wijziging van de geluidzone vast te leggen is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’ opgesteld.

Milieueffectrapport

Ten behoeve van de onderbouwing van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ is een milieueffectrapport, een zgn. planMER, opgesteld. In dat rapport zijn de milieueffecten in beeld gebracht van de voorgenomen ontwikkeling. De planMER vormt een bijlage bij het ontwerp van het bestemmingsplan en ligt als zodanig ter inzage.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders overwegen voor 5 woningen binnen de geluidszone een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde volgens de Wet geluidhinder vast te stellen tot maximaal 55 dB(A). Het gaat daarbij om de woningen Sondernweg 2/2a, Zomerweg 3/3a en Nijverheidsweg 5. Deze hogere waarde is een gevolg van de herzonering van het bedrijventerrein ’t Broek.

Inzien

De bestemmingsplannen zijn te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00083-ON01 en plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00092-ON01) of via onze website www.aalten.nl onder Inwoners/Bekendmakingen/Ruimtelijke plannen. U kunt het plan en de ontwerpbesluiten tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 Aalten).

Zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan.

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpen naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ dan wel ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’.

Zienswijze op het ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken op dit ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 119, 7120 AC onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit Wet geluidhinder ‘t Broek’.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een zienswijze in te dienen, kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Naar boven