Vastgesteld bestemmingsplan'Heijenoordseweg 7

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2017 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan ' Heijenoordseweg 7 '

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.904-0301.

Inzien

Het bestemmingsplan 'Heijenoordseweg 7' en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 3 oktober 2017 (tot en met 13 november 2017) gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 3 oktober 2017 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.904-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.904-/NL.IMRO.0202.904-0301/

Aanleiding en doel

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een duurzame huisvestingsoplossing voor het speciaal onderwijs in Arnhem. Hiervoor heeft het college in juni 2016 ingestemd met het aangepast huisvestingsplan 'De Koers 2.0' voor vier scholen van De Onderwijsspecialisten. Het Prisma, gevestigd aan de Heijenoordseweg 5A is één van deze scholen.

Het Prisma is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een beperkter cognitief vermogen of meervoudige beperking. Het huidige pand voldoet niet meer aan de gestelde huisvestingseisen. Het pand is zodanig verouderd dat renovatie niet op weegt tegen nieuwbouw.

Het plan is om een nieuw schoolgebouw voor het Prisma te realiseren op het perceel aan de Heijenoordseweg 7. De ter plaatse aanwezige gebouwen, welke niet meer in gebruik zijn door Klimmendaal, worden gesloopt. In het nieuwe schoolgebouw wordt naast de onderwijslokalen/-ruimten tevens een tweetal gymzalen ondergebracht. De nieuwbouw zal een totale omvang krijgen van circa 4.000 m² BVO. Het omliggende terrein wordt heringericht met een buitenterrein, parkeer- en verkeersvoorzieningen (waaronder opstelplaatsen voor taxibusjes) en groen.

Het geldende bestemmingsplan 'Heijenoord - Het Dorp' laat bovenstaande ontwikkelingen niet toe. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een juridisch planologisch kader voor de hiervoor genoemde ontwikkelingen.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven