Regeling Aanstelling geestelijk verzorgers

25 september 2017

Nr. BS/2017025973

De Minister van Defensie

Ministeriële regeling tot tekstplaatsing van de ‘Regeling Aanstelling geestelijk verzorgers’

Gelet op artikel 168 van het Burgerlijk Ambtenarenreglement Defensie;

Enig artikel

De tekst van de ‘Regeling Aanstelling geestelijk verzorgers’, als in bijlage bij deze regeling, wordt in de Staatscourant geplaatst.

De Minister van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

TOELICHTING

In het verleden bestond de mogelijkheid om algemeen verbindende voorschriften op het niveau van ministeriële regeling die slechts op een beperkte groep belanghebbenden van toepassing was bekend te maken in een voor alle betrokkenen beschikbaar publicatiemiddel anders dan de Staatscourant. Hiervan en van wijzigingen van deze regelingen werd mededeling gedaan in de Staatscourant. Als gevolg hiervan zijn een aantal ministeriële regelingen die zijn gepubliceerd in de serie Ministeriële Publicaties (MP-serie) oorspronkelijk niet in de Staatscourant geplaatst. Op deze wijze wordt daar, overeenkomstig de aanwijzingen voor de regelgeving, alsnog in voorzien. De Bekendmakingswet biedt immers nog slechts de mogelijkheid van bekendmaking door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

BIJLAGE

Regeling Aanstelling geestelijk verzorgers

12 juni 1996

Nr. PAV7203/96008054

De Staatssecretaris van Defensie

Gelet op artikel 168 van het Burgerlijk Ambtenarenreglement Defensie;

Besluit:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder

a. geestelijke verzorger:

de ambtenaar bedoeld in artikel 1 van het Burgerlijk ambtenarenreglement defensie, die is aangesteld als geestelijk verzorger bij de krijgsmacht;

b. zendende instantie:

het bestuur of zijn gemachtigde van een kerkgenootschap of genootschap op grondslag van levensbeschouwing.

Artikel 2

  • 1. In de akte van aanstelling tot geestelijk verzorger wordt de militaire rang vermeld waarmee deze in rang wordt gelijkgesteld.

  • 2. Een aanstelling tot geestelijk verzorger vindt niet plaats, voordat de zendende instantie schriftelijk haar goedkeuring daaraan heeft gehecht.

  • 3. Aan de in het tweede lid bedoelde goedkeuring kunnen bepalingen en bedingen worden verbonden die als aanstellingsvereisten gelden.

  • 4. Een schriftelijke intrekking door de zendende instantie van de in het tweede lid bedoelde goedkeuring staat gelijk aan het verlies van een aanstellingsvereiste.

  • 5. Op een aanstelling tot geestelijk verzorger is de leeftijdsgrens zoals beschreven in artikel 7, zevende lid van het Burgerlijk ambtenarenreglement defensie niet van toepassing.

Artikel 3

De aanstelling als geestelijk verzorger laat onverlet de eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheid van de zendende instantie en de eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheid, welke aan de functie verbonden is.

Artikel 4 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 1996.

De Staatssecretaris van Defensie Voor deze De Directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid B.H.J.J.M. Volkers.

Naar boven