Gecoördineerd gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’ en gewijzigd verleende omgevingsvergunning voor de ambulancepost en gewijzigd vastgesteld besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010, Weert

Logo Weert

De gemeente Weert heeft op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 19 april 2017 bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 29 maart 2017 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het in te dienen bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening en de in te dienen aanvraag van een omgevingsvergunning voor de bouw van de ambulancepost ter hoogte van de Ringbaan-Noord en de Rakerstraat in de zuidwesthoek van het bedrijventerrein Kampershoek 2.0.

 

Burgemeester en wethouders van Weert maken thans volgens artikel 6.14 en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 28 september 2017 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 8 november 2017, bij de informatie- en servicebalie van het stadhuis, Wilhelminasingel 101 Weert, ter inzage liggen,

  • 1.

    het door de raad op 20 september 2017 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’;

  • 2.

    het door de raad op 20 september 2017 gewijzigd vastgestelde ‘Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 1e herziening’;

  • 3.

    de door het college van burgemeester en wethouders op 26 september 2017 gewijzigd verleende omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van de ambulancepost;

met bijbehorende toelichtingen en ontwerpbesluiten.

 

De openingstijden van de informatie- en servicebalie voor inzage van de stukken op papier zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Ligging en begrenzing plangebied van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’ en het besluit tot gewijzigde vaststelling van het ‘Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 1e herziening’.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een ambulancepost ter hoogte van de Ringbaan-Noord en de Rakerstraat in de zuidwesthoek van het bedrijventerrein Kampershoek 2.0. In het bestemmingsplan zijn tevens drie gebiedjes meegenomen die aanvankelijk reeds waren opgenomen in het bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010 maar vervolgens abusievelijk later zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’.

Het betreft twee gebiedjes (1 en 2) die zijn gelegen in het noorden van het plangebied van het bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010 en één gebiedje aan de noordwestzijde van het plangebied (3):

  • 1.

    Kadastraal bekend: gemeente Weert, sectie W, nummer 166 gedeeltelijk (ten noorden van de Heerweg)

  • 2.

    Kadastraal bekend: gemeente Weert, sectie W, nummer 722, 723 en 414 gedeeltelijk

  • 3.

    Kadastraal bekend: gemeente Weert, sectie W, nummer 663 gedeeltelijk.

In het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’ hebben deze gronden een andere bestemming gekregen (Agrarisch en Verkeer). In het nieuwe bestemmingsplan zijn de gronden weer bestemd conform het bestemmingsplan ‘Kampershoek Noord 2010’.

Het  gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vormt een herziening van een gedeelte van het bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010 respectievelijk het bestemmingsplan Buitengebied 2011.

 

Het gebied waarop het vastgestelde besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 betrekking heeft ligt ten noorden van de Ringbaan-Noord en variëert in breedte van circa 400 tot 660 meter en wordt aan de westzijde begrensd door de Rakerstraat en aan de oostzijde door de autosnelweg A2. Het exploitatieplan voorziet in het kostenverhaal en bevat regels over locatie-eisen. 

 

Toelichting op het gewijzigd vastgestelde ‘Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 1e herziening’

Voor het gebied van het bedrijventerrein Kampershoek-Noord 2.0 is gelijktijdig met het bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010, op 6 juli 2011 het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 vastgesteld. Het vaststellen van een exploitatieplan is verplicht, indien ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010 het verhaal van kosten over de gronden met aangewezen bouwplanmogelijkheden niet anderszins is verzekerd en/of er een noodzaak is tot het stellen van regels over onder meer het bouwrijp maken, de fasering etc. (locatie-eisen). Deze beide situaties deden zich voor. De gemeente had immers niet alle gronden in eigendom, waardoor er tevens de noodzaak bestond om voormelde regels inzake bouwrijp maken etc. te stellen. Dit exploitatieplan is nu op structurele onderdelen herzien onder meer vanwege de gewijzigde planologische regeling voor de ambulancepost en omdat de in het exploitatieplan opgenomen regels over fasering en koppelingen als knellend werden ervaren om adequaat te kunnen inspelen op veranderende marktontwikkelingen. Voor dit laatste zijn de regels van het exploitatieplan aangepast. Tevens is daarbij ook de exploitatieopzet van het exploitatieplan geactualiseerd als gevolg van de invloed van de gevolgen van de economische crisis, de ontwikkeling van de kosten en de veranderende marktinzichten. De herziening van het exploitatieplan omvat het gehele exploitatieplangebied.

 

Op de procedure van het besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 is de genoemde coördinatieregeling niet van toepassing.

 

Toelichting op de verleende omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van de ambulancepost

 

De aanvraag is ingediend voor het oprichten van een ambulancepost gelegen aan de Ringbaan-Oost in Weert, kadastraal bekend gemeente Weert, sectie W, nummer 8 (gedeeltelijk). Deze aanvraag is gecoördineerd aangevraagd met het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan Kampershoek-Noord 2010 2e partiële herziening.

 

De omgevingsvergunning is verleend na het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’ en van het besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010. Er is hiervoor een gewijzigde bouwtekening ingediend. Het gewijzigde bouwplan is in overeenstemming met het zojuist genoemd bestemmingsplan en exploitatieplan. De vergunningverlening heeft plaatsgevonden met doorbreking van de aanhoudingsplicht in relatie tot het onherroepelijk worden van het besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord (artikel 3.5 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

 

Raadplegen

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, en het gewijzigd vastgestelde besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan, en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via de websites www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPKampershN2010PH2-VA01. Het besluit tot vergunningverlening van de ambulancepost is toegevoegd als bijlage bij het bestemmingsplan en kan op deze wijze digitaal worden geraadpleegd. Het identificatienummer van het gewijzigd vastgestelde besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 (te citeren als: ‘Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010, 1e herziening’) is NL.IMRO.0988.EPKampershN2010H1-VA01.

  

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de raad van 20 september 2017 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’ en de door het college op 26 september 2017 gewijzigd verleende omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (welke besluiten voor de mogelijkheid van beroep op grond van artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening als één besluit worden aangemerkt), alsook tegen het gewijzigd vastgestelde besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 kan op grond van artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening schriftelijk beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen respectievelijk het ontwerp-bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’, het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het ontwerpbesluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot respectievelijk het ontwerpbestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’, het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het ontwerpbesluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 geen danwel niet tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’, en in het gewijzigd vastgestelde besluit tot 1e herziening van het exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010 ten opzichte van het ontwerpbesluit, zijn aangebracht dan wel voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die door het college zijn aangebracht in het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl onder Ruimtelijke ordeningskamer. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure. U kunt ook digitaal via DigiD het beroep- en verzoekschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor de voorwaarden. Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen.

 

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van de terinzagelegging van dit besluit (dus vanaf 29 september tot en met 9 november 2017).

 

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan respectievelijk het Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010, 1e herziening niet op.

 

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kampershoek-Noord 2010, 2e partiële herziening’, en vanwege de gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking eveneens het besluit tot het gewijzigd verlenen van voornoemde omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake een bestemmingsplan of de omgevingsvergunning is ingediend, treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het desbetreffende bestemmingsplan en het besluit tot gewijzigde verlening van de omgevingsvergunning niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Ingevolge artikel 3:40 Algemene wet bestuursrecht treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010, 1e herziening in werking met ingang van de dag volgende op die van deze bekendmaking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek tot voorlopige voorziening ten aanzien van het Exploitatieplan Kampershoek-Noord 2010, 1e herziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State op het voormelde adres worden ingediend.

 

Weert, 27 september 2017

Burgemeester en wethouders van Weert,

de secretaris, de burgemeester,

Naar boven