Voorbereiding bestemmingsplan “Leerdamseweg 44, Asperen (hotel - restaurant / vergader-, congres- en sportcentrum “De Schildkamp”)

Logo Lingewaal

Volgens artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan willen voorbereiden voor het wijzigen en uitbreiden van de bedrijfsactiviteiten van hotel - restaurant, vergader-, congres- en sportcentrum “De Schildkamp”, gevestigd aan de Leerdamseweg 44 te Asperen.

 

Volgens artikel 1.3.1. lid 2 Bro melden wij dat wij geen gelegenheid bieden om inhoudelijk te reageren op het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan en dat wij de betrokken onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid stellen advies uit te brengen over dit voornemen.

 

Ter inzage legging voorontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van het voorontwerpbestemmingsplan “Leerdamseweg 44, Asperen” (hotel - restaurant / vergader-, congres- en sportcentrum “De Schildkamp”) zoals bedoeld in de Inspraakverordening Lingewaal 2005.

 

Toelichting.

De eigenaar/exploitant van dit complex op het adres Leerdamseweg 44 te Asperen verzoekt zijn activiteiten uit te breiden met de mogelijkheid tot het houden van teambuildings- en sportactiviteiten, daarbij behorend ondersteunend horeca-activiteiten.

 

Het verzoek past niet binnen de bestemming van de geldende beheersverordening “Kern Asperen”  en het bestemmingsplan “Kern Asperen” (oostelijk deel van het plangebied). Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

 

Ter inzagelegging.

Vanaf donderdag 28 september 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan “Leerdamseweg 44, Asperen” gedurende een periode van zes weken (tot en met woensdag 8 november 2017) voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-63 40 00. Het plan is ook digitaal raadpleegbaar via de website van ruimtelijke plannen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?dossierid=NL.IMRO.0733.BpAspLeerdamsewg44

Inspraak

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een inspraakreactie indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

 

27 september 2017

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven