Kennisgeving vaststelling provinciaal inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’ (NL.IMRO.9930.IPGrenscorN69herz1-va01)

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken hierbij bekend dat Provinciale Staten van Noord-Brabant bij besluit van 22 september 2017 het provinciaal inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’ hebben vastgesteld. Bij de gedetailleerde uitwerking van het ontwerp voor de Nieuwe Verbinding N69 is gebleken dat enkele aanpassingen noodzakelijk zijn om het werk optimaal uit te kunnen voeren. Hiervoor is een beperkte administratieve herziening van het inpassingsplan noodzakelijk. De uitgangspunten van het oorspronkelijke inpassingsplan blijven onveranderd.

Zienswijzenprocedure

In de verwachting dat in april 2016 het inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69’ door de Raad van State onherroepelijk zou worden verklaard, is op 25 januari 2016 het ontwerp-inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’ vrijgegeven voor commentaar. Hierop zijn 5 zienswijzen ingediend. De zienswijzen geven aanleiding tot gewijzigde vaststelling van het inpassingsplan.

Procedure Raad van State

Op 13 februari 2017 is beroep ingesteld tegen het niet tijdig vaststellen door Provinciale Staten inzake het Ontwerp provinciaal inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’.

Uitspraak

Op 23 mei 2017 heeft de Raad van State het beroep gegrond verklaard. De Raad van State heeft Provinciale Staten opgedragen om binnen één week na de vaststelling van een nieuw of gewijzigd besluit over het oorspronkelijke inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69’ ter uitvoering van de tussenuitspraak van de Raad van State d.d. 17 mei 2017, maar uiterlijk op 4 oktober 2017, een besluit tot vaststelling van het provinciaal inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’ te nemen.

Zienswijzen en beroep

Het provinciaal inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’ ligt vanaf 27 september 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ‘s-Hertogenbosch. Het provinciaal inpassingsplan ‘Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 – 1e herziening’ en de daarbij behorende documenten kunt u vinden op de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en www.brabant.nl/n69.

Het beroepschrift dient binnen de genoemde termijn van terinzagelegging te worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Tevens kan dan over het besluit van Provinciale Staten een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inlichtingen

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Brabant Loket, telefoon (073) 681 28 12.

’s-Hertogenbosch, september 2017

 

Naar boven