Ontwerp-bestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning

Logo Achtkarspelen

Loonbedrijf Plantinga aan het Hoendiep NZ te Stroobos

(achter Hoendiep N.Z. 3 en 3a)

Inleiding

Loonbedrijf Plantinga heeft op 20 juni 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een nieuwe loods van 25 x 50 meter met wasplaats voor het loonbedrijf aan het Hoendiep Noordzijde. De locatie ligt aan de oostkant van het bedrijventerrein van Stroobos, achter Hoendiep N.Z. 3 en 3a.

De gronden waarop de loods is beoogd, hebben in het huidige bestemmingsplan Gerkesklooster-Stroobos deels een agrarische bestemming en deels een bedrijfsbestemming. Het loonbedrijf past niet binnen deze bestemmingen.

Om de ontwikkeling planologisch mogelijk te maken, is het voorliggende (ontwerp) bestemmingsplan opgesteld, waarin een bestemming voor het loonbedrijf is opgenomen.

In deze fase kunt u uw zienswijze geven op het plan.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. De initiatiefnemer heeft verzocht om een gecoördineerde behandeling van de omgevingsvergunning met het bestemmingsplan. Zowel het ontwerp-bestemmingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning liggen daarom gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf donderdag 28 september tot en met woensdag 8 november 2017 liggen het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunningen ter inzage.

Het ontwerp - bestemmingsplan en de ontwerp - omgevingsvergunning kunt u inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl ( planID NL.IMRO.0059.PHGSHoendiepNZP14- ON 01 )

Zienswijzen

Tot en met woensdag 8 november 2017 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. Maak daarbij wel kenbaar op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft (op het ontwerp-bestemmingsplan of op de ontwerp-omgevingsvergunning of op beide). Voor zover uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerp-bestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over het besluit omtrent het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijze met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 1 november 2017.

M eer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Klont van de afdeling Ontwikkeling, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 27 september 2017

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G.Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven