Ontwerpbestemmingsplan ‘Eethen Zuid’, gemeente Aalburg

Logo Aalburg

Rectificatie

Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 28 september 2017 tot en met woensdag 8 november 2017 het volgende ontwerpbestemmingsplan opnieuw voor een ieder ter inzage ligt:

– Ontwerpbestemmingsplan ‘Eethen Zuid’ met plannummer NL.IMRO.0738.BP3003-ON01

De gemeente wil beschikken over een correct, digitaal raadpleegbaar bestemmingsplan voor het plangebied ‘Eethen Zuid’, dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd en waarin beleidswijzigingen van zowel gemeentelijk, regionaal, provinciaal als rijks- en Europees beleid zijn doorvertaald.

Plangebied , herontwikkeling

Het plangebied omvat twee deelgebieden in de Kern Eethen. Het oostelijke deelgebied wordt in het noorden begrensd door de Lindestraat, in het oosten door het Hoofdveld en in het zuiden door de Nieuwe Steeg. Aan de westzijde wordt de plangrens gevormd door de perceelsgrenzen van de woningen aan de Raadhuisstraat. Het westelijke deelgebied betreft de locatie van de voormalige basisschool op de hoek Raadhuisstraat/De Hoek.

Onderhavig plan bestaat uit de herontwikkeling van enkele locaties aan de zuidrand van de kern Eethen. De locatie van de gymzaal wordt herontwikkeld met drie bouwblokken voor woningen. De bestaande bebouwing wordt gesloopt en de nieuwbouw vindt binnen de contouren van dit perceel geplaatst.

Daarnaast zullen de zes verouderde woningen aan de Nieuwe Steeg worden vervangen door zes twee-aaneen gebouwde woningen.

Als laatste is voor de locatie van de voormalige basisschool op de kruising De Hoek – Raadhuisstraat een uit te werken woonbestemming voor maximaal zestien woningen opgenomen en een woongebied voor de bouw van maximaal zes woningen.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor het plangebied ‘Eethen Zuid’. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Tervisielegging

Binnen de termijn van de tervisielegging kan uitsluitend op afspraak met de balie VROM de stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien. U kunt de balie VROM vinden aan de Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente op het telefoonnummer (0416) 698 700 of via de website www.aalburg.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eethen Zuid’ is tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

De ondertekende zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Aalburg en kan worden ingezonden via: Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens kan een zienswijze mondeling kenbaar worden gemaakt. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met afdeling VROM, bereikbaar op telefoonnummer (0416) 69 87 91 of (0416) 698 700.

Voor verdere inlichtingen over het bestemmingsplan en het indienen van een zienswijze, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling VROM, bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 698 700.

Wijk en Aalburg, 27 september 2017

Naar boven