Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Prinsenbeek, Vijverstraat 3’ en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Breda

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Prinsenbeek, Vijverstraat 3’ (NL.IMRO.0758.BP2017216006-0301) en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage liggen.

Het museum De Rijf van de Heemkundekring Op de Beek maakt plaats voor een appartementencomplex met maximaal 14 appartementen. De herontwikkeling is niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Kom Prinsenbeek’ daarom wordt voor de Vijverstraat 3 een nieuw bestemmingsplan opgesteld, bestemmingsplan ‘Prinsenbeek, Vijverstraat 3’. Een ontwerp van dit bestemmingsplan wordt nu ter inzage gelegd.

Wet geluidhinder

Op de appartementen is de geluidbelasting van de omliggende (spoor)wegen hoger dan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil een ontheffing van deze voorkeursgrenswaarde verlenen via een besluit hogere waarde.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde kunt u vanaf 28 september 2017 digitaal raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Van 28 september 2017 tot en met 8 november 2017 kunt u uw digitale zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp besluit hogere waarde naar voren brengen.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kunt u sturen naar de Gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerp besluit hogere waarde kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact.

Inloop avond

Voor belangstellenden zal een inloopavond worden gehouden over het bestemmingsplan ‘Prinsenbeek, Vijverstraat 3’. Deze avond vindt in Café Marktzicht aan de Markt 10 in Prinsenbeek op dinsdag 10 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. U kunt vrij binnenlopen, de plannen inzien en vragen stellen.

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

Naar boven