Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Birkstraat 148’

Logo Soest

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met het ontwerpbestemmingsplan ‘Birkstraat 148’ instemmen. Op grond van de artikel 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Birkstraat 148’ dient om de uitspraak van de Raad van State (201402170/1/R2) te effectueren. Om de uitbreiding van de bestaande bebouwing voor deze functie te beperken tot maximaal 20%, is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig die verwerkt is in het ontwerpbestemmingsplan ‘Birkstraat 148’. Naast het inperken van de bebouwingsmogelijkheid is ook besloten dat de goot- en nokhoogte mogen worden aangepast.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Birkstraat 148’en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 28 september 2017 tot en met 8 november 2017 ter inzage in de bibliotheek Idea (Willaertstraat 49 te Soest).

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis. Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via www.soest.nl/afspraak of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer (035) 6093 411.

Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal raadplegen

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl/bestemmingsplannen/

Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPLG0017-0201.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge ontwerpbestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (vanaf 28 september 2017) kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, mondeling of digitaal geven:

  • -

    schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Birkstraat 148’.

  • -

    voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 035-6093578.

  • -

    digitale zienswijzen kunnen uitsluitend via www.soest.nl/zienswijze ingediend worden.

Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend.

Naar boven