WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

Kennisgeving voor bereiding bestemmingsplan Duinzoom 20 Rockanje

Beleidsvoornemen verwijderen mogelijkheid exploitatie seksinrichting

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden met de naam Duinzoom 20 Rockanje.

Op 25 januari 2011 is het bestemmingsplan Dorpsgebied Rockanje vastgesteld. In dit bestemmingsplan is voor het perceel Duinzoom 20 Rockanje de bestemming Wonen vastgelegd, waarbij een vrijstaande woning is toegestaan. Ook mag het perceel worden gebruikt voor de exploitatie van een seksinrichting.

Burgemeester en wethouders van Westvoorne zijn van plan om de mogelijkheid voor de exploitatie van een seksinrichting op het perceel Duinzoom 20 Rockanje te verwijderen. De uitoefening van een dergelijke inrichting is op deze plek niet langer wenselijk. Om de mogelijkheid weg te nemen is aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Dit wordt vormgegeven in het bestemmingsplan Duinzoom 20 Rockanje. De mogelijkheid voor een vrijstaande woning op het perceel blijft behouden.

Op dit moment worden geen stukken met betrekking tot het voornemen ter inzage gelegd, ook is het niet mogelijk om zienswijzen op het voornemen kenbaar te maken. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting in de loop van 2018 ter inzage gelegd. Een ieder kan dan een zienswijze op het plan geven.

Rockanje, 27 september 2017

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, R.G. Beek

de burgemeester, P.E. de Jong

Naar boven