Wijziging Verordening ruimte ivm plan Fietspad Moergestel - Haghorst

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 19 september 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Fietspad Moergestel - Haghorst’ vastgesteld. Het planidn van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0824FietsMH-va01.

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Oisterwijk en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte Noord-Brabant. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Buitengebied tbv fietspad Moergestel - Haghorst’ vaststellen.

Het bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Buitengebied tbv fietspad Moergestel - Haghorst’ is een herziening van het geldende bestemmingsplan voor de realisering van een vrijliggend fietspad langs de Broekzijde en de Heizenschedijk tussen de kernen Haghorst en Moergestel. Door het plan wordt de weg veiliger voor fietsverkeer en met het fietspad wordt ook in een recreatieve functie voorzien.

Met de aanleg van het fietspad moet het profiel van de weg worden verbreed en daardoor wordt op twee plaatsen inbreuk gemaakt op de structuur Natuur Netwerk Brabant (NNB). Deze aantasting van het NNB wordt gecompenseerd conform de provinciale regels, zodat de kaarten van de verordening op de nieuwe ontwikkeling kunnen worden aangepast.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

’s-Hertogenbosch, 19 september 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven