Ontwerpwijzigingsplan Winkelstraat 15 te Lierop

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpwijzigingsplan “Winkelstraat 15” met ingang van 29 september 2017 het gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op 9 november 2017.

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan is opgesteld voor de herontwikkeling van de locatie Winkelstraat 15 te Lierop. Het plangebied is op grond van het huidige bestemmingsplan bestemd als ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’ ten behoeve van de uitoefening van een agrarisch bedrijf met bijbehorende bedrijfsbebouwing en een bedrijfswoning met daarbij behorende bijgebouwen. Ter plaatse was in het verleden een rundveehouderij gevestigd.

In het geldende bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om de bestemming ‘Agrarisch-agrarisch bedrijf’ te wijzigen in ‘Wonen’. Van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt. De bedrijfswoning wordt door middel van het wijzigingsplan omgezet naar een burgerwoning, met een oppervlakte van 250 m2 aan bijgebouwen. De overtollige bedrijfsbebouwing is reeds gesloopt, waardoor invulling wordt gegeven aan de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse. Daarnaast wordt er voorzien in landschappelijke inpassing van het plangebied.

Stukken ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 september 2017 tot en met 9 november 2017 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) op het gemeentehuis in Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken buiten openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017009-OW01.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. U kunt hiervoor en voor nadere informatie op werkdagen contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven