Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 20 september 2017, nr. 2017-0000139255, tot vaststelling van het gegevensregister IB

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 5.24, derde lid, van het Besluit SUWI;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling SUWI wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6.2, tweede lid, vervalt 2.7’ en wordt ‘tweede lid vervangen door ‘derde lid’.

B

Bijlage XVIII (‘Gegevensregister IB’) behorende bij de Regeling SUWI komt te luiden:

BIJLAGE XVIII

Het Gegevensregister IB wordt als Gegevensregister Stichting Inlichtingenbureau (Verwerkingsactiviteiten Wet SUWI/Participatiewet) bekend gemaakt via www.inlichtingenbureau.nl.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 20 september 2017

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

TOELICHTING

Het gegevensregister IB (Bijlage XVIII) beschrijft de dienstverlening van het Inlichtingenbureau (IB) op het gebied van de sociale zekerheid aan gemeenten en derden. Het gegevensregister vormt daarmee een uitwerking van de bewerkersrol die het IB vervult voor gemeenten op grond van artikel 5.24 van het Besluit SUWI. Gemeenten zijn op grond van de Wet SUWI verplicht gegevens te leveren ten behoeve van de andere ketenpartners. Uit het gegevensregister IB wordt duidelijk welke gegevensverwerkingen dit betreft op grond van de in artikel 62, eerste lid, Wet SUWI genoemde wetten. Daarnaast blijkt uit dit gegevensregister welke gegevens gemeenten moeten leveren ten behoeve van de samenloopapplicatie. De bewerkersrol van het IB wordt voorts nader uitgewerkt doordat in het gegevensregister bepalingen zijn opgenomen ten aanzien van de bewaartermijn van de gegevens en het beveiligingsbeleid. Het gegevensregister IB wordt bekend gemaakt op: www.inlichtingenbureau.nl.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

Naar boven