Vastgestelde Beheersverordening Obdam-Hensbroek

Logo Koggenland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken, op grond van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad van Koggenland op 18 september 2017 de Beheersverordening Obdam-Hensbroek heeft vastgesteld.

Inhoud

Voor de kernen Obdam en Hensbroek gelden momenteel de bestemmingsplannen Obdam-Hensbroek en Polderweijde. Voor beide plannen geldt dat de wettelijke termijn waarbinnen deze plannen geactualiseerd moeten worden, is verlopen. Om aan de actualiseringsverplichting te voldoen, heeft de gemeenteraad de Beheersverordening Obdam-Hensbroek vastgesteld.

Met deze beheersverordening wordt het planologisch toegestane gebruik, zoals opgenomen in genoemde bestemmingsplannen, in feite opnieuw van toepassing verklaard. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet eerder waren toegestaan. Actuele postzegel- en wijzigingsplannen die binnen het plangebied zijn vastgesteld, zijn niet in de beheersverordening meegenomen.

Ter inzage

De vastgestelde beheersverordening, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.koggenland.nl/ruimtelijke plannen onder de kop ‘dorpskernen’ en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.1598.BHObdamHensbroek-va01.

Een papieren versie is raadpleegbaar bij de afdeling Wonen & Ondernemen in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn (tijdens openingstijden).

Bezwaar/beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking, dus op 2 oktober 2017.

 

Koggenland, 1 oktober 2017

Naar boven