Vaststelling bestemmingsplan ‘Lakemondsestraat 5, Opheusden’ en verlening omgevingsvergunning voor de realisatie van een bedrijfsgebouw aan de Lakemondsestraat 5 te Opheusden

Logo Neder-Betuwe

Bestemmingsplan ‘Lakemondsestraat 5, Opheusden’

Burgemeester en wethouders maken bekend, met inachtneming van de ‘Coördinatieverordening ex artikel 3.30 Wro gemeente Neder-Betuwe’ op grond van artikel 3.8, 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, dat de gemeenteraad bij besluit van 14 september 2017 heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan ‘Lakemondsestraat 5, Opheusden’.

 

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Lakemondsestraat 5 te Opheusden, ten noordoosten van de kern Opheusden. Met dit bestemmingsplan wordt de agrarische bestemming gewijzigd in de bestemming Bedrijf-hoveniersbedrijf en wordt de realisatie van een bedrijfsgebouw mogelijk gemaakt.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op 14 september 2017 hebben besloten tot afgifte van de omgevingsvergunning voor de realisatie van een bedrijfsgebouw aan de Lakemondsestraat 5 te Opheusden.

 

Inzage

Inzageperiode: 21 september 2017 tot en met 2 november 2017.

Inzageplaatsen:

 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen de verleende omgevingsvergunning is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn die aanvangt op de dag, na die waarop het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage zijn gelegd, ofwel vrijdag 22 september 2017. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijker­wijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot de verleende omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Opheusden, 20 september 2017

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven