Kennisgeving bestemmingsplan "Ferro locatie"

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 22 september 2017 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 2 november 2017) het ontwerpbestemmingsplan ‘Ferro locatie’ (NL.IMRO.0599.BP2126Ferro-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied bestaat uit een deel van de voormalige Ferrofabriek in de oksel van de Benjamin Franklinstraat en de Keileweg in het Merwe-Vierhavensgebied. Het betreft het deel van de voormalige fabriek dat aan de Keileweg grenst. De gashouder en de kantoren maken geen onderdeel uit van het plangebied.

 

Het bestemmingsplan is opgesteld om een deel van de leegstaande Ferrofabriek te herontwikkelen tot danceclub en evenementenlocatie voor onder andere workshops, tentoonstellingen en bijeenkomsten. Het gaat om een tijdelijk initiatief met een looptijd van 5 tot 8 maximaal jaar. Naar verwachting gaan er maximaal 100 middelgrote dance-evenementen per jaar plaatsvinden, met name in de weekenden. Het gaat om evenementen met maximaal 1.500 bezoekers per evenement. Op jaarbasis gaat het om maximaal 135.000 bezoekers. Naast dance-evenementen zullen er naar verwachting ook kleinschalige evenementen georganiseerd worden op het gebied van kunst en cultuur. Ook is er ruimte voor horeca, gericht op eten en drinken, en commerciële zalenverhuur. Verder zal het gebouw bestemd worden voor bedrijven tot en met milieucategorie 3.2, waarbij het accent ligt op maakindustrie. Via een openbare inschrijvingsprocedure zal er een exploitant gezocht worden.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur

06-57999736 bellen.

 

Informatieavond

In het kantoor van de voormalige fabriek aan de van Helmontstraat 20 (ingang poort 1) wordt op woensdag 18 oktober van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 20 september 2017

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H. Jäger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven