De Fjouwer Roeden 3 Boelenslaan (ontwerp wijzigingsplan en ontwerpomgevingsvergunning)

Logo Achtkarspelen

Inleiding

In het (ontwerp)wijzigingsplan De Fjouwer Roeden 3 Boelenslaan wordt de bestemming van het betreffende perceel gewijzigd van de bestemming Agrarisch met waarden – Kleinbedrijf naar de bestemming Wonen-Woonboerderij.

Naast een wijziging qua bestemming is er ook sprake van (ver)bouwplannen op het perceel De Fjouwer Roeden 3 te Boelenslaan. De woonboerderij wordt verbouwd en de schuur vernieuwd. Hiervoor zal een omgevingsvergunning moeten worden verleend.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een wijzigingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het wijzigingsplan. De mogelijkheid van het coördineren van deze besluiten is voorgelegd aan de aanvrager van de omgevingsvergunning. De aanvrager heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 28 september tot en met 8 november 2017 liggen het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning ter inzage.  

De ontwerpen kunt u inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Het ontwerpwijzigingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.WPBlFjRoeden317-ON01).

Zienswijzen

Tot en met 8 november 2017 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl 

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 18 oktober 2017.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Marije Streefkerk (0511 54 82 30 of m.streefkerk@achtkarspelen.nl) van de afdeling Ontwikkeling.

Buitenpost, 27 september 2017

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G. Gerbrandy, burgemeester

E.H.C. van der Laan, secretaris

 

Naar boven