Omgevingsvergunning Naast Zoeterwoudsesingel 2

Logo Leiden

 

Op 4 juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de omgevingsvergunning Naast Zoeterwoudsesingel 2, NL.IMRO.0546.OV00082-0301, te verlenen, onder voorbehoud van het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 7 september 2017 de verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Toelichting

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de nieuwbouw van een woongebouw met 4 appartementen. Het woongebouw wordt geplaatst tegen een gemeentelijk monument met adres Zoeterwoudsesingel 2. Aan de achterzijde wordt voorzien in vier bergruimtes ten behoeve van de nieuwbouw. Tevens komt er een tuin als buitenruimte voor het appartement op de begane grond, een dakterras voor het appartement op de eerste verdieping en balkons voor de twee overige appartementen. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van 60,1m², 65,9m², 65,9m² en 54,6m².

Procedure

Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft van vrijdag 11 maart 2016 tot en met donderdag 21 april 2016 ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn zijn vier zienswijzen ingediend, waarvan twee zienswijzen zijn ingetrokken. De overgebleven zienswijzen hebben er niet toe geleid dat het college een ander standpunt inneemt ten aanzien van het verlenen van de omgevingsvergunning.

Inzage

De verleende omgevingsvergunning ligt vanaf 22 september 2017 gedurende zes weken ter inzage. Een digitale versie is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De PDF-versie is te downloaden op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. In het stadhuis en bij het servicepunt Bouwen en Wonen ligt een papieren versie ter inzage.

Beroep

Tot en met 3 november 2017 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

- die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit;

- die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u verzenden naar de Rechtbank ’s Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den-Haag. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen van de gemeente, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven