Publicatiedatum: 21 september 2017

Logo Aalsmeer

O ntw erp bestemmingsplan ‘ 2 e herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan’ , beeldkwlaiteitplan en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 22 september tot en met 2 november 2017 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “2e herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan” met de bijbehorende stukken waaronder een beeldkwaliteitplan. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor een deel van de geprojecteerde woningen binnen het plangebied.

Dit ontwerpbestemmingsplan regelt de herontwikkeling van de vrijkomende gronden aan de Meervalstraat en Roerdomplaan in de Hornmeer naar maximaal 80 zorgwoningen met een zorgpunt en maximaal 80 woningen. Het plan is de juridisch-planologische vertaling van de eerder vastgestelde startnotitie in een planverbeelding en planregels.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 22 september 2017 t/m 2 november 2017.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Digitaal

U kunt de digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan "2e herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan” raadplegen op:

  • de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.08C-OW01

  • en op de gemeentelijke website onder: http://0358.ropubliceer.nl

Papier

Het papieren ontwerp bestemmingsplan “2e herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan” met behorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij:

  • de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Inspraak

Gedurende voornoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van zaaknummer Z-2017/017386. Zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Dreef. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage met ingang van 22 september 2017 tot en met 2 november 2017. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan). Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Meervalstraat-Roerdomplaan’.

Ontwerp Beeldkwaliteitplan

Burgemeester en wethouders maken, Ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening, bekend dat inspraak wordt verleend over het Beeldkwaliteitplan Meervalstraat-Roerdomplaan’. Dit beeldkwaliteitplan doet onder andere uitspraken over de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de woningen binnen het bestemmingsplan. Gedurende de termijn van de ter inzage legging van het bestemmingsplan (22 september 2017 tot en met 2 november 2017) kan een ieder een inspraakreactie betreffende dit beeldkwaliteitplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer: postbus 253, 1430 AG Aalsmeer onder vermelding van ‘Beeldkwaliteitplan Meervalstraat-Roerdomplaan’.

Naar boven