Beheersverordening De Bloemen vastgesteld.

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad van Kaag en Braassem op 23 januari 2017 heeft besloten om de Beheersverordening De Bloemen http://www.NL.IMRO.1884.BVdeBloemen-VAS1http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1884.BVdeBloemen-VAS1NL.IMRO.1884.BVdeBloemen-VAS1 vast te stellen.

Locatie van de beheersverordening

Het plangebied betreft De Bloemen.

De beheersverordening

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft aan dat in plaats van een bestemmingsplan ook een beheersverordening gemaakt kan worden, wanneer dat plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. In dit concrete geval is tevens voor een beheersverordening gekozen omwille van de actualisatieverplichting ex artikel 3.1 Wro. Indien gekozen zou worden voor een integrale bestemmingsplanherziening dan werd de actualisatietermijn van 10 jaar niet gehaald.

Zowel het behoud van de bestaande situatie als het behoud van de bestaande planologische ruimte vormen de onderlegger voor de beheersverordening. De beheersverordening bevat dan ook een doorvertaling van de huidige mogelijkheden uit het bestemmingsplan De Bloemen en is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Beheer van de bestaande legale situatie (gebruik en bouwen);

  • (in principe) het behoud van de planologische ruimte zoals deze in het geldende bestemmingsplan De Bloemen is opgenomen en de in de tussentijd verleende vrijstellingen/afwijkingen.

H oe kunt u reageren?

De beheersverordening treedt in werking de dag na publicatie en ligt vanaf dat moment voor een ieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Hiervoor kunt u het ID nummer NL.IMRO.1884.BVdeBloemen-VAS1 gebruiken. Mocht u behoefte hebben aan het inzien van een papieren exemplaar, neem dan contact op met onze klantenadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Let wel, het is niet mogelijk beroep aan te tekenen tegen de beheersverordening.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 1 februari 2017

Naar boven