Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104)

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 11 september 2017 het bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) met toepassing van artikel 6:19 Awb opnieuw heeft vastgesteld, naar aanleiding van het beroep tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad van 13 maart 2017. Het herstelbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 22 september 2017 ter inzage.

 

Inhoud wijziging

Het door de gemeenteraad d.d. 13 maart 2017 vastgestelde bestemmingsplan 1e

herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) wordt gewijzigd voor zover het betreft artikel 3.1.1. sub b van de planregels in die zin dat:

  • a.

    artikel 3.1.1 sub b als volgt komt te luiden: “ter plaatse van de functieaanduiding “specifieke vorm van detailhandel – perifeer en volumineus (sdh-pv)” perifere detailhandel en volumineuze detailhandel met een maximum oppervlak van 2.875 m2 bvo”;

  • b.

    in dit gewijzigde artikellid een digitale verwijzing wordt toegevoegd naar artikel 1. sub 54 (perifere detailhandel) en artikel 1. sub 62 (volumineuze detailhandel).

 

Verder is op de plankaart en digitale verbeelding op Ruimtelijke Plannen (homepagina) achter “functieaanduiding: “specifieke vorm van detailhandel – perifeer en volumineus” de afkorting "(sdh-pv)" toegevoegd.

 

Het door de gemeenteraad d.d. 13 maart 2017 vastgestelde bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) is voor het overige inhoudelijk niet gewijzigd.  

 

Toelichting bestemmingsplan

Op 13 maart 2017 is het bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit vaststellingsbesluit is beroep ingesteld. In het beroepschrift wordt erop gewezen dat de opgenomen digitale verwijzing in artikel 3.1.1. sub b verwijst naar de begrippenlijst van het moederplan en niet naar definities zoals opgenomen in de 1e planherziening. Dit is inderdaad niet juist en is ook duidelijk niet in overeenstemming met de bedoeling van het vaststellingsbesluit. Alhoewel de intentie van de gemeenteraad duidelijk is, is besloten dit gebrek te herstellen. Dit komt namelijk de rechtszekerheid ten goede.

 

Het herstel houdt in dat de hyperlink naar het moederplan is verwijderd met toevoeging van een verwijzing naar artikelen 1.54 en 1.62 van de 1e planherziening. Deze wijziging ziet niet op een inhoudelijke wijziging van het bestemmingsplan. De bedoeling is en blijft dat op het perceel Edisonstraat 104 geen supermarkt is toegestaan. Daarnaast is op de digitale verbeelding/plankaart de afkorting (“sdh-pv”) opgenomen achter “functieaanduiding: “specifieke vorm van detailhandel – perifeer en volumineus”. 

 

Terinzagelegging van herstelbesluit

Het herstelbesluit met bijbehorende stukken zijn in te zien bij de Omgevingsbalie in het publieksplein van het Stadhuis, tijdelijk gevestigd Duitslandstraat 440. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0637.BP00062-0031

 

Instellen van beroep

Met ingang van 23 september 2017 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep bij de Raad van State in te stellen tegen het herstelbesluit. Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Belanghebbenden die reeds beroep hebben ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan d.d. 13 maart 2017 behoeven op grond van artikel 6:19 van de Awb, niet opnieuw beroep aan te tekenen (dit beroep wordt geacht mede te zijn gericht tegen het onderhavige herstelbesluit, tenzij daarbij geen belang bestaat). Daarom zal dit herstelbesluit ook overeenkomstig artikel 6:19 van de Awb onverwijld worden medegedeeld aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de hiervoor genoemde beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Er is geen griffierecht verschuldigd voor beroepen die op grond van artikel 6:19 Awb van rechtswege zijn ontstaan. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Sinds 1 januari 2014 is er geen vrije inloop meer mogelijk. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl

 

Het herstelbesluit met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00062-0031 

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op: http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00062-/NL.IMRO.0637.BP00062-0031

 

Zoetermeer, 21 september 2017

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer

de secretaris, de burgemeester,

drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot

Naar boven