Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 18 september 2017, kenmerk 2017/0306009, tot het tijdelijk instellen van een inhaalverbod en maximumsnelheid van 50 km/u op de provinciale weg N763 gedeelte Kampen – grens Gelderland  plaatselijk bekend Kamperstraatweg tussen km 2,2 en 2,6 in verband met uitvoering van werkzaamheden voor het project IJsseldelta.

Logo Overijssel

Aanleiding

Ten behoeve van de realisatie van het Inlaatwerk IJsseldijk en de verlegging van de Kamperstraatweg zijn in de periode van 18 september 2017 tot einde 2018 nabij de recreatieschutsluis werkzaamheden voorzien. Hiertoe zal het verkeer op de N763 ter plaatse over een afstand van 400 meter aan de zuidzijde langs de werkzaamheden worden geleid.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zal de verkeersbebording en belijning tijdelijk worden aangepast. Ter plaatse van de omleiding geldt  tussen km 2.2 en km 2,6 in de genoemde periode een inhaalverbod en een beperking van de maximale snelheid tot 50 km per uur. Hiervoor is een verkeersbesluit nodig.

Noodzaak en doelstelling

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor de plaatsing of verwijdering van verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, een verkeersbesluit worden genomen.

De doelstelling van dit verkeersbesluit is het zoveel mogelijk waarborgen van de veiligheid op de weg, de bruikbaarheid ervan en het waarborgen van doorstroming van het verkeer. Deze belangen zijn genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet.

Maatregelen

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dient de verkeersbebording en belijning ter plaatse te worden aangepast, zoals vermeld op de tekening bij dit besluit. Er wordt door het aanbrengen van een doorgetrokken asstreep met bebording een inhaalverbod ingesteld. Door plaatsing van bebording A0150 wordt een tijdelijke maximumsnelheid van 50 km/u ingesteld.

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken regionale politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van politie-eenheid Oost Nederland, heeft ingestemd met de maatregelen.

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 25 van het BABW overleg gevoerd worden met de desbetreffende gemeente(n). Er heeft overleg plaatsgevonden met de Gemeente Kampen.

Afweging belangen

De maatregelen zullen leiden tot een vlottere en verkeersveiliger verkeersafwikkeling gedurende de uitvoering van de werkzaamheden. Dit dient de belangen van de weggebruiker. Gelet hierop verwachten wij niet dat door de maatregelen belangen onevenredig geschaad zullen worden.

Bevoegdheden

Het weggedeelte waar de maatregelen worden getroffen, is in beheer bij de provincie Overijssel. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Overijssel) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegd bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

 

Besluiten

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

A: Instellen van de verkeersmaatregelen zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met kenmerk IJD-OTW-TEK-0819;

B: van dit besluit mededeling te doen in De Staatscourant;

C: Een afschrift van dit besluit te zenden aan:

  • 1.

    Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kampen;

  • 2.

    Politie-eenheid Oost Nederland.

 

Zwolle, 18 september 2017

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

namens dezen,

 

 

J.W.R. Grotenhuis,

teamleider Ontwikkeling en Expertise,

eenheid Wegen en Kanalen.

Mededelingen

 

Als u belanghebbende bent kunt u binnen 6 weken na de publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Overijssel ter attentie van het team Juridische Zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle (telefoon 038 499 9305).

U kunt het bezwaarschrift desgewenst ook per fax verzenden. Het faxnummer van het Team Juridische Zaken is: 038 - 425 48 02.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voor de behandeling van een bezwaarschrift bij de provincie Overijssel is geen griffierecht verschuldigd.

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftprocedure kunt u zich wenden tot de eenheid Wegen en Kanalen, team Ontwikkeling en Expertise te Zwolle (telefoon 038 499 7000).

Indien onverwijlde spoed dat vereist is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht Rechtbank Overijssel (telefoon 088 361 55 55). In dat geval is griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend.

Naar boven