Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 15 september 2017, nr. 2091719, houdende wijziging van de Regeling algemene onkostenvergoeding rechterlijke ambtenaren

De Minister van Veiligheid en Justitie;

Gelet op artikel 7, vijfde lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling algemene onkostenvergoeding rechterlijke ambtenaren wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3 wordt ‘rechterlijke ambtenaren en rechterlijke ambtenaren in opleiding’ vervangen door: rechterlijke ambtenaren.

B

Artikel 4 komt te luiden:

Artikel 4

Aan de rechterlijke ambtenaren die zijn aangesteld of aangewezen wordt een algemene onkostenvergoeding toegekend die een met hun werktijd overeenkomend deel bedraagt van de vergoeding die zij zouden hebben ontvangen indien zij in hetzelfde ambt zouden zijn aangesteld voor het vervullen van een volledige arbeidsduur.

C

In de artikelen 5 en 6 wordt ‘rechterlijke ambtenaar of de rechterlijk ambtenaar in opleiding’ telkens vervangen door: rechterlijk ambtenaar.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 september 2017

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot wijziging van de Regeling algemene onkostenvergoeding rechterlijke ambtenaren. Het betreft uitsluitend een technische aanpassing die noodzakelijk is in verband met de invoering per 1 januari 2017 van de Wet van 2 december 2015 tot wijziging van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren en enkele andere wetten in verband met een herziening van de opleiding van rechters en officieren van justitie (Stb. 2016, 456). Met die wetswijziging is de functie van rechterlijk ambtenaar in opleiding komen te vervallen en worden rechters in opleiding en officieren van justitie in opleiding aangemerkt als rechterlijke ambtenaar. De term rechterlijk ambtenaar in opleiding dient daarom ook in deze regeling worden geschrapt.

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

Naar boven