Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 15 september 2017, nr. 2091718, houdende wijziging van de IKAP-regeling Rechterlijke Macht

De Minister van Veiligheid en Justitie;

Gelet op artikel 38k, tweede lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1 van de IKAP-regeling sector Rechterlijke Macht wordt als volgt gewijzigd:

A

Het eerste lid wordt als volgt gewijzigd:

1. De aanhef komt te luiden:

De IKAP-regeling rijkspersoneel is van overeenkomstige toepassing op de rechterlijke ambtenaren die zijn aangesteld of aangewezen voor het vervullen van een volledige of gedeeltelijke taak met dien verstande dat:

2. Onderdeel a komt te luiden:

  • a. onder ambtenaar wordt verstaan: rechterlijk ambtenaar.

3. Onderdeel d komt te luiden:

  • d. onder arbeidsduur, arbeidsduurfactor, salaris, salaris per uur, vakantie, onderscheidenlijk vakantie-uitkering wordt verstaan: hetgeen daaronder wordt verstaan in of krachtens de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren.

4. Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel d door een puntkomma worden aan het slot de volgende onderdelen toegevoegd:

  • e. onder artikel 21a van het ARAR moet worden verstaan: artikel 8d van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren;

  • f. onder artikel 23b van het ARAR moet worden verstaan: artikel 33d van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren;

  • g. onder artikel 33g van het ARAR moet worden verstaan: artikel 33n van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren;

  • h. onder artikel 129a, eerste en tweede lid, van het ARAR moet worden verstaan: artikel 33fa, eerste en tweede lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren.

B

Het tweede lid vervalt, onder vernummering van het derde tot tweede lid.

C

Het tweede lid (nieuw) komt te luiden:

  • 2. In afwijking van artikel 3, eerste lid, van de IKAP-Regeling rijkspersoneel, bedraagt het aantal meer te werken uren voor de rechterlijke ambtenaren maximaal 200 uur per kalenderjaar.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant, waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 september 2017

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

TOELICHTING

Het betreft een technische aanpassing die noodzakelijk is in verband met de invoering per 1 januari 2017 van de Wet van 2 december 2015 tot wijziging van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren en enkele andere wetten in verband met een herziening van de opleiding van rechters en officieren van justitie (Stb. 2016, 456). Met die wetswijziging is de functie van rechterlijk ambtenaar in opleiding komen te vervallen en worden rechters in opleiding en officieren van justitie in opleiding aangemerkt als rechterlijke ambtenaar. De term rechterlijk ambtenaar in opleiding dient daarom ook in deze regeling worden geschrapt.

Deze regeling strekt voorts tot de correcte doorvertaling van enkele technische wijzigingen in de IKAP-regeling rijkspersoneel in de IKAP-regeling Rechterlijke Macht. Deze houden onder meer verband met de aanpassing van het Algemeen Rijksambtenarenreglement en het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren in verband met het aanpassen van de systematiek van de opbouw van vakantie tijdens ziekte en enkele daarmee verband houdende wijzigingen.

Voorts is van de gelegenheid gebruik gemaakt enige onvolkomenheden in de definitiebepalingen te herstellen.

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

Naar boven